Gneča v konicah se je povečala, z njo pa tudi trki

Postopno sproščanje ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije je prinesla tudi jutranjo in popoldansko gnečo na ljubljanskih obvoznici in vpadnicah v prestolnico. 

Po sproščanju ukrepov zaradi zajezitve okužb z nalezljivo boleznijo se je gostota prometa na vpadnicah v jutranjih urah med 6.30 in 8.30 in v popoldanski konici med 15. in 18. uro izredno povečala. Vozniki pa pri svoji vožnji niso pozorni na dogajanje pred sabo, vozijo prehitro in ne vzdržujejo varnostne razdalje do vozil pred seboj, zato tudi ne odreagirajo pravočasno, ko se vozilo pred njimi nenadoma ustavi.

Policijska uprava Ljubljana je samo v torek, 2. marca 2021, med 15.30 in 18. uro obravnavala 4 prometne nesreče na vzhodni ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti na odseku med Šentjakobom in Domžalami, zaradi katerih je prišlo do večjih zastojev v prometu. V treh primerih je šlo za trčenje v zadnje vozilo, ki se je ustavilo v koloni, saj povzročitelji vozijo z neprilagojeno hitrostjo glede na stanje prometa. V enem primeru je voznik nepravilno zamenjal vozni pas in je trčil v zadnji del spredaj vozečega vozila. “Zgolj naključje je, da so se vse nesreče končale brez poškodb, saj so bila udeležena tudi tovorna vozila in več vozil hkrati,” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Že zgolj sekunda nepozornosti lahko pusti hude posledice ali pa je za nekoga tudi usodna.

Posledice tovrstnih prometnih nesreč na avtocestah in hitrih cestah so lahko izredno hude, zato na Policijski upravi Ljubljana svetujejo, da pri vožnji vso koncentracijo usmerite le v vožnjo in spremljanje prometa: “Naj vas mobilni telefoni in drugi moteči elementi v vozilu ali okolici zavedejo do te mere, da vaša pozornost ni usmerjena v promet. Že zgolj sekunda nepozornosti lahko pusti hude posledice ali pa je za nekoga tudi usodna. V zastoju pa vedno tudi ustvarite reševalni pas!”

Miha Ulčar; Foto: PU Ljubljana

 

Komentarji uporabnikov
Tagi