Gasilsko reševalna vaja “Dob 2013”

Malo po 17. uri popoldan, so v Dobu zavijale sirene gasilskih vozil, ki so hitela na prizorišče požara, ki je zajel župnišče v Dobu. Hitro posredovanje gasilcev je uspelo požar lokalizirati v zelo kratkem času in preprečiti, da bi se širil na bližnjo cerkev. Prav tako so gasilci pravočasno iz župnišča rešili pet ujetih oseb in jih predali pripadnicam in pripadnikom enote prve pomoči, ki so jih nato oskrbeli.

Takšen je bil scenarij današnje gasilsko reševalne vaje "Dob 2013", na kateri so sodelovale vse enote sektorja Dob-Vir: PGD Dob, PGD Vir, PGD Studenec, PGD Žeje-Trojica, enota prve pomoči in CPV Domžale.

Z vajo so gasilci preizkusili svojo usposobljenost in pripravljenost za posredovanje v požaru, ki bi se v realnosti lahko zgodil. Postopek posredovanja na vaji je namreč enak, kot na požaru. Vaja pa je bila tudi zanimiva za gledalce, ki so si lahko ogledali celoten postopek intervencije; od prihoda enot, posredovanja, do zaključka.

Poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič, ki je tudi ocenjeval vajo, je za naš portal povedal, da je bila vaja odlično načrtovana in izvedena.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi