Gasilci reševali ptico, ki se je v Rači zapletla v ribiško vrvico

Gasilci se pri svojem delu srečujejo z različnimi vrstami intervencij, poleg reševanja življenj in premoženja ljudi, pa na pomoč priskočijo tudi živalim, kadar se te znajdejo nezavidljivih položajih, ki so za njih lahko tudi usodni. Eden takšen primer reševanja so imeli poklicni gasilci CZR Domžale danes dopoldan, ko so iz potoka Rače rešili večjo ptico ujedo, ki se je zapletla v ribiško vrvico.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili danes dopoldan s strani občanov obveščeni, da se je v potoku Rača v naselju Podrečje v ribiško vrvico zapletla ptica, ki je obvisela na krilu tik nad vodo. Gasilci so na kraju odžagali vejo, kjer je bila prepletena ribiška vrvica z ujeto ptico ter jo potegnili na plano. Ptici so odstranili ribiško vrvico, ki ji je prepletla krila ter jo predali v nadaljnjo oskrbo Zavetišču Horjul. So pa po besedah Hribarja s strani zavetišča naknadno dobili povratno informacijo, da je s ptico vse dobro. Bo pa pri njih še nekaj časa na opazovanju, nato pa jo bodo ponovno spustili v naravo.

Konec dober vse dobro. Ptica je po zaslugi sprehajalcev, ki so jo opazili ter gasilcev, ki so jo rešili, sedaj v varnih rokah. Kdaj naj bi se zapletla, ni znano, je imela pa srečo, da se ni ujela na način, da bi bila njena glava pod vodo. Ribiška vrvica je po vsej verjetnosti ostala od kakšnega ribiča, ki je tam lovil ribe in pri tem strgal vrvico, ki je v nadaljevanju ostala kot past, v katero se je ujela ptica.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi