Gasilci na Račnem vrhu reševali sovo, ki je ostala ujeta v dimniku

Kadar ljudje potrebujemo pomoč, so gasilci vedno tisti, ki takoj priskočijo na pomoč. Včasih pa se tudi zgodi, da njihovo pomoč potrebujejo tudi živali, ki se znajdejo v življenjski nevarnosti. Seveda se gasilci odzovejo tudi njihovemu klicu na pomoč. Takšen primer so imeli gasilci danes zvečer ob 19.30 uri, ko so na Račnem vrhu pri Žejah reševali sovo, ki je ostala ujeta v dimniku stanovanjske hiše.

Klicu na pomoč nebogljene sove, ki je ostala ujeta v dimniku, so se odzvali poklicni gasilci CZR Domžale in domači gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica. Po besedah Bogdana Potočnika, vodje IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, so ujeto sovo uspeli hitro rešiti skozi vratca dimnika, saj je padla na dno. V nadaljevanju so jo položili v posebno kletko ter poklicali zavetišče za živali. Tamkajšnji uslužbenci jo bodo prevzeli in pregledali, če je pri padcu utrpela kakšne poškodbe. Če bo z njo vse dobro, bo kmalu ponovno poletela v svobodo.

Kaj je privedlo do tega, da je sova padla v dimnik, se ne ve. Po vsej verjetnosti si je odprtino v dimniku izbrala za postanek, pri tem pa ji zdrsnilo ali pa je izgubila ravnotežje. Se je pa po zaslugi domačinov, ki so opazili oziroma slišali nenavadne zvoke v dimniku ter gasilcev, ki so v nadaljevanju sovo rešili, zgodba srečno končala. Se bo pa sova v prihodnje zagotovo izogibala dimnikov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi