Električni mrk v delu Domžal: Med kopanjem poškodoval kablovoda, nato pa pobegnil

Več občanov se je danes obrnilo na nas v zvezi z včerajšnjim večernim izpadom električne energije na območju dela občine Domžale (Ihan in okolica), odjemalci pa so bili brez električne energije več ur.

Na Elektro Ljubljana so nam v zvezi z izpadom električne energije povedali, da je včeraj malo pred 17. uro prišlo do izpada dveh kablovodov in sicer zaradi tega, ker naj bi jo nekdo pri kopanju poškodoval. “Okvaro bi hitreje našli, če bi storilec znal sprejeti odgovornost in nas pozval. Nasprotno pa je jamo zasul in pobegnil,” so dejali na Elektro Ljubljana, ki so nam še povedali, da se s primerom ukvarja policija, do 22. ure pa je bilo posledično brez električne napetosti odjemalcev z osmih distribucijskih transformatorskih postaj.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili policisti danes okoli 7.30 ure obveščeni o poškodovanju električnega voda v okolici Domžal. Po do sedaj zbranih obvestilih je 37-letni osumljenec včeraj nekaj pred 17. uro pri ravnanju zemlje ob gozdni poti z žlico bagerja skopal jarek, pri tem pa poškodoval štiri visokonapetostne električne vode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Poškodovanja ali uničenja javnih naprav. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: splet

 

Komentarji uporabnikov
Tagi