Eksplozija pirotehnike na Viru hudo poškodovala občana

Danes, nekaj po 16.30 uri je pri Balinišču na na Bukovčevi cesti na Viru pri Domžalah prišlo do eksplozije pirotehnike, ki je hudo poškodovala 77-letnega občana. 

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 16.40 uri obveščeni, da je pri balinišču na Bukovčevi cesti na Viru prišlo do eksplozije pirotehnike, ki je hudo poškodovala občana. Že pred prihodom gasilcev, reševalcev in policistov je pomoč hudo opečenemu občanu nudila bližnja stanovalka, ki ga je peljala do svojega doma in ga hladila z vodo. Občan naj bi zadobil hude opekline po celem telesu, gasilci CZR Domžale in reševalci NMP Domžale so ga takoj po prihodu oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Kot nam je v zvezi z dogodkom pojasnil Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana, je po do sedaj zbranih obvestilih 77-letni moški na travniku kuril ogenj, pri tem pa vanj vrgel neznano eksplozivno telo (po vsej verjetnosti petardo). V bližini ni bilo drugih oseb. V eksploziji je bil po prvih podatkih huje telesno poškodovan. S kraja je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa naj ne bi bilo ogroženo.

Policisti o okoliščinah dogodka še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: B. C.

 

Tagi