Drzna tatvina v zlatarni na Ljubljanski cesti v Domžalah

Malo pred pol enajsto dopoldne je v zlatarni Štern na Ljubljanski cesti v Domžalah prišlo do drzne tatvine. Po informacijah, ki smo jih pridobili na Policijski upravi Ljubljana, sta drzno tatvino izvršili dve osebi ženskega spola, ki sta si v prodajalni najprej ogledovali razstavljene predmete (nakit), v določenem trenutku pa sta odrinili prodajalko ter odtujili več kosov nakita (verižice). Po dejanju sta pobegnili. Pri kaznivem dejanju ni bil nihče poškodovan.

Policija je takoj po obvestilu pričela z zbiranjem obvestil in s postopki, ki so predvideni za takšne dogodke. Materialna škoda še ni znana.

Kot so nam še sporočili s PU Ljubljana, policija v zvezi kaznivega dejanja išče:

  • žensko visoko okoli 160 cm, srednje postave, imela je volneno kapo oker barve, očala z oker okvirjem, temnejša stekla, stara okoli 55 let, oblečena v temnejša oblačila,
  • žensko visoko okoli 150 cm, srednje postave, temnih dolgih las (do ramen), oblečeno je imela belo majico, temno jopico, oprijete temne hlače, stara okoli 35 let.

Glede na govor obstaja veliko verjetnost, da gre za tujki.

Prav tako smo s strani občanke izvedeli, da naj bi predhodno ženski obiskali bližnjo zlatarno Gaja, ki se nahaja na drugi strani Ljubljanske ceste, kjer sta si ogledovali prodajne artikle. Ker je ravno takrat v zlatarno vstopila še ena oseba, sta ženski kmalu nato odšli.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi