Poskus ropa: Neznanca na skuterju pri Radomljah napadla deklico

“Slovenija in❗️kriminal,” je danes popoldan na svojem Facebook profilu zapisal Matjaž Šerkezi, kamniški gorski reševalec in inštruktor. Danes, okrog 14.30 ure sta namreč dva neznanca na temno rdečem skuterju napadla njegovo hči, ki se je s treninga od teniških igrišč na Škrjančevem po zeleni rekreacijski poti ob reki Kamniški Bistrici s kolesom vračala proti Radomljam.  

“Porinila sta jo s kolesa, da je padla in ga poskušala ukrasti. Imela sta mat črne čelade, s temnim vizirjem. Pobegnila sta proti pumptracku Domžale. Če je kdo kaj opazil, okrog 14.30 ure, naj prosim sporoči na Policijsko postajo Domžale  Pa pazite nase in svoje otroke. Maruša jo je odnesla s praskami, da šoka, ki se ga še en čas ne bo rešila, sploh ne omenjam,” je še na svoji FB strani zapisal Matjaž Šerkezi.

V nadaljevanju zapisa se je Matjaž zahvalil policistom in kriminalistom za profesionalno opravljeno delo in urgenci NMP Kamnik (Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik).

“Včeraj, okoli 14.30 ure smo bili obveščeni o poskusu ropa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana moška na skuterju pripeljala za oškodovanko, ki je vozila kolo in jo porinila tako, da je padla. Nato ji je eden izmed storilcev poskušal odtujiti kolo, kar pa mu ni uspelo,” so v zvezi z dogodkom povedali na Policijski upravi Ljubljana. Po dejanju sta se s kraja odpeljala z rdečim skuterjem. Oba sta bila visoka okoli 170 cm in močnejše postave, na glavi sta imela čeladi črne barve s temnim vezirjem. Oškodovanka se je v dogodku lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev obeh storilcev in bodo o vseh dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

V kolikor je kdo današnji dogodek – poskus ropa opazil naj pokliče na telefonsko številko 01/724-65-80, ali na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

Tagi