Dramatično v Mengšu: vinjen voznik preletel krožni otok in pristal na bencinskem servisu

Včeraj, okrog 20.30 ure je na Kamniški cesti v Mengšu prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila znamke Porche, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z avtom preletel krožni otok, prebil varovalno ograjo in zapeljal na parkirišče bencinskega servisa. Pri tem je poškodoval še dve osebni vozili ter table bencinskega servisa in pristal okrog 50 metrov od mesta vstopa v odbojni ograji. V nesreči ni bil poškodovan nihče, je pa nastala večja materialna škoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vinjen.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč udeležencem nesreče, razsvetljevali kraj dogodka, posuli iztekle motorne tekočine, počistili parkirišče ter nudili pomoč policiji in delavcem avtovleke.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču zapeljal naravnost čez zelenico,  trčil v odbojno ograjo, zatem pa še v vozili znamk Audi in BMW na parkirišču ter table bencinskega servisa. V  postopku je bilo ugotovljeno, da je alkotest pri njem pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V nesreči je nastala večja materialna škoda, poškodovan pa ni bil nihče. Policisti  glede nesreče še zbirajo obvestila in bo po vseh zbranih obvestilih izveden ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: Z. H.

Tagi