Drama na avtocesti: Med divjim begom namerno zapeljal v več policijskih vozil in trčil v dva policista

V nesreči lažje poškodovani trije policisti.

Včeraj zvečer so policisti na avtocesti pri Vrhniki z merilnim sistemom Provida izmerili preveliko hitrost osebnega vozila z nameščenimi nemškimi tablicami, ki je vozilo z večjo hitrostjo. Voznik predpisanih znakov policistov ni upošteval, ter s pospešeno vožnjo, na določenih odsekih preko 200 km/h, nadaljeval vožnjo ter se izogibal policijskim patruljam, ki so ga želele zaustaviti. Pri tem je trčil v voznico osebnega vozila in službeno vozilo policije ter nato nadaljeval z nevarno vožnjo, ki se je zaključila v predoru Podmilj, kjer je voznik trčil v službeno vozilo policije, po uspešni zaustavitvi pa je še namerno zapeljal v policiste in trčil v dva policist ter še v službeno vozilo policije. V nesreči so bili lažje poškodovani trije policisti.

“Včeraj, okoli 19. ure so policisti na avtocesti pri Vrhniki opazili osebno vozilo z nameščenimi nemškimi registrskimi tablicami, ki je vozilo z večjo hitrostjo v smeri Ljubljane. Z merilnim sistemom Provida je bilo ugotovljeno, da je voznik na odseku, kjer je omejitev 80 km/h vozil s povprečno hitrostjo 128 km/h, zato so policisti voznika želeli zaustaviti s predpisanimi znaki. Voznik tega ni upošteval, ter se s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri severne ljubljanske obvoznice, ter nato naprej po štajerski avtocesti v smeri Maribora. Pri tem je na določenih odsekih vozil s povprečno hitrostjo preko 200 km/h, vozil preko vseh prometnih pasov in tako preprečeval patruljam, da bi ga ustavile. Med tem je ogrožal varnost vse udeležencev na cesti in tudi trčil v voznico osebnega vozila, ki pa se v nesreči ni poškodovala. Prav tako je trčil v službeno vozilo policije in vožnjo nadaljeval,” je o nevarni vožnji voznika osebnega vozila na avtocesti povedala Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi varnosti prometa je bil ustavljen promet pred predorom Podmilj na Trojanah, česar pa voznik ni upošteval, ter zapeljal v predor, kjer so policisti pred njim zmanjševali hitrost z namenom ustavitve vozila. Voznik je zato trčil v službeno vozilo policije, ter ga potiskal pred sabo: “Po uspešni ustavitvi so policisti pristopili do vozila, nato pa je voznik namerno zapeljal v policiste in trčil v dva policista, nato pa z vzvratno vožnjo silovito trčil še v službeno vozilo. Po trčenju je vozilo nevozno obstalo v tunelu. V dogodku so bili trije policisti lažje poškodovani.”

Aleksandra Golec nam je še povedala, da je bilo ugotovljeno, da je 23 letni državljan Turčije v vozilu prevažal tudi 22 letnega državljana Turčije, oba pa sta pred tem poskušala na mejnem prehodu mejo prestopiti brez dokumentov. 22 letnik je bil nastanjen v Center za tujce, 23 letniku pa je bila odvzeta prostost in bo zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ter nevarne vožnje v cestnem prometu priveden k preiskovalnemu sodniku.

Na kraju kjer so policisti uspeli zaustaviti voznika, so posredovali tudi gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.32 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti v predoru Podmilj voznik zadel tri osebe. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih policistov.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi