Domžalski policisti pri osumljencu drzne tatvine našli več kosov strelnega orožja

Policisti Policijske postaje Domžale preiskujejo drzno tatvino, za katero obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da so jo izvršili 24-letni moški iz okolice Grosupljega, 22-letni moški iz okolice Novega mesta in še do sedaj tretji neznani storilec. Osumljeni so skupaj 21. marca 2016, okoli 12.30 ure na območju Domžal, iz odklenjene stanovanjske hiše odtujili nakit in denar, s čimer so skupno povzročili za približno 1.000 evrov materialne škode. Dejanje pa so izvršili na zelo drzen način, o čemer smo takrat pisali tudi na našem portalu.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so osumljeni kaznivo dejanje izvršili na predrzen način, in sicer sta 24-letnik in 22-letnik zamotila oškodovanko, medtem ko je v tem času neznani sostorilec neovirano vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, pregledal prostore in iz omare v dnevni sobi izvršil tatvino že zgoraj opisanih predmetov.

V okviru preiskave so v sredo, 20. aprila 2016, na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave na dveh lokacijah, kjer so pri 24-letniku zasegli puško, dve pištoli in več kosov nabojev. Slednjemu so policisti za nujno potreben čas odvzeli tudi prostost. Zoper osumljena sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve drzne tatvine in uvedba prekrškovnega postopka zaradi kršitev Zakona o orožju zoper 24-letnika, so še povedali na PU Ljubljana

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PP Domžale
Tagi