Delovni nesreči v Trzinu in Komendi: Padel z gradbenega odra, z viličarjem trčil v delavko

V petek, 12. maja 2023, sta se v dveh podjetjih v Trzinu in Komendi pripetili delovni nesreči. V Trzinu je delavec med opravljanjem vzdrževalnih del padel z gradbenega odra in se huje poškodoval, V Komendi pa je delavec v skladišču pri vožnji z viličarjem spregledal drugo delavko in trčil vanjo. V nesreči je delavka utrpela hujše poškodbe.

O delovni nesreči v podjetju v Trzinu so bili policisti obveščeni okoli 10.30 ure. “Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je pri opravljanju vzdrževalnih del, delavec padel z gradbenega odra na višini 1,6 metra. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo,” so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Okoli 13.30 ure pa so bili policisti obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Žejah pri Komendi. “Ugotovljeno je bilo, da je delavec v skladišču pri vožnji z viličarjem spregledal drugo delavko in trčil v njo. V nesreči je zadobila hujše poškodbe, vendar njeno življenje ni ogroženo,” so v zvezi z delovno nesrečo v Komendi sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V obeh primerih bodo policisti po vseh zbranih obvestilih o nesreči obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi