Čelno trčenje v centru Domžal, vonj po nevarni snovi iz jaška

Poklicni gasilci CZR Domžale so imeli v roku pol ure kar dve intervenciji. Najprej so bili obveščeni o prometni nesreči v centru Domžal, druga intervencija pa je bila povezana z nevarnimi snovmi.

Vodja intervencije CZR Domžale, Jani Jeraj, nam je povedal, da so bili ob 13:54 obveščeni o prometni nesreči. V Domžalah, v križišču pri Bled baru, sta čelno trčili osebni vozili. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi ter uničeni obe vozili. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje ter posuli razlite tekočine. Reševalcem NMP so pomagali prenesti poškodovani osebni do reševalnega vozila.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da so bili včeraj, nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišča in trčil v vozika, ki je pripeljal nasproti. Povzročitelj in sopotnik v drugem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Samo pol ure po prvi intervenciji so bili gasilci obveščeni še o vonju po nevarni snovi v naselju Mačkovci v Študi. Gasilci so se odpravili na kraj, kjer so jih že pričakali zaposleni iz Prodnika, ki so s kamero pregledovali jaške. Zaznali so, da na površini plava snov. Gasilci so se odpravili do Centralne čistilne naprave, kjer so preverili ali je snov, ki plava po površini vode prišla do naprave, vendar je ni bilo zaznati. Vseeno pa so preventivno tam pustili pivnike ter absorbentna sredstva.

Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

Tagi