Alarm o požaru na večstanovanjski stavbi v Domžalah spravil na noge gasilce

Ob 8.37 uri je bil Regijski center za obveščanje obveščen o požara na ostrešju večstanovanjske zgradbe na Ljubljanski cesti 85 v Domžalah. Na kraj požara so bili takoj napoteni poklicni gasilci CPV Domžale, gasilci PGD Domžale-mesto, policisti PP Domžale in nujna medicinska pomoč ZD Domžale.

Na srečo pa tokrat ni šlo za požar, saj naj bi po besedah vodje intervencije Janija Jeraja iz CPV Domžale, prišlo do izbruha saj iz dimnika, kar pa je občan, ki je podal prijavo razumel, da gre za požar. Gasilci so opravili zunanji in notranji pregled stavbe, kjer pa na srečo niso odkrili požara. Na intervenciji je sodelovalo 24 gasilcev s petimi vozili.

So se pa gasilci pri prihodu na kraj domnevnega požara tudi tokrat soočili s vrsto ovir, ki jih puščajo občani okoli večstanovanjskih objektov, kar pa za gasilce predstavlja težavo pri dostopu. Zato gasilci naprošajo vse občane, da okrog večstanovanjskih stavb ne puščajo takšnih ali drugačnih ovir, ki onemogočajo dostop gasilcem v primeru intervencije. Večstanovanjski objekt, kjer naj bi bil domnevni požar, se nahaja poleg stolpnice, ki je zagorela lani oktobra.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Franci Knez
Tagi