52-letnemu Domžalčanu zasegli večjo količino konoplje

Policisti v hišni preiskavi pri 52-letnemu Domžalčanu zasegli več kot 400 sadik konoplje, okoli 1 kilogram posušene konoplje pakirane v vrečkah, okoli 10 kilogramov zdrobljenih listov konoplje ter pripomočke za pridelavo droge. Osumljencu je bila odvzeta prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Litija so konec tega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi opravili hišno preiskavo pri 52-letnemu osumljencu iz območja Domžal. Pri njem so našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 400 sadik, okoli 1 kilogram že posušene prepovedane droge pakirane v vrečkah, okoli 10 kilogramov zdrobljenih listov konoplje ter pripomočki za pridelavo droge.

“Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor,” so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PP Litija

 

Komentarji uporabnikov
Tagi