20-letnega bežečega voznika ustavili s stingerjem, policista ugriznil v roko

Policiste je včeraj dopoldan zaposloval 20-letni voznik, saj je s svojim vozilom vse od Črnuč, vožnjo je pospešeno nadaljeval po regionalni cesti mimo Domžal in Trojan, vse do Kaple v občini Tabor, bežal pred njimi, saj se ni menil za svetlobne in zvočne znake, s katerimi so ga želeli zaustaviti. Pri tem pa je kršil cestnoprometne predpise in ogrožal tudi druge udeležence v prometu. Policisti so 20-letnega cestnega dirkača uspeli s stingerjem ustaviti v naselju Kapla, v postopku pa je pričel policiste žaliti, enega pa je celo ugriznil v roko. Policisti so ga s prisilnimi sredstvi obvladali, hitri test pa je pokazal prisotnost prepovedanih drog.

Policisti so včeraj ob 8. uri z namenom kontrole v Črnučah pričeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati osebno vozilo znamke BMW, ki pa znakov policistov ni upoštevalo, ter vožnjo nadaljevalo v smeri proti Domžalam. Policisti so vozilo večkrat poskušali ustaviti, vendar je voznik še naprej pospešeno vozil naprej po regionalni cesti proti Trojanam. Med vožnjo ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo. Policisti so uspeli vozilo ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil (stinger), katerega je prevozil v naselju Kapla. Ko 20-letni voznik ni mogel več nadaljevati vožnje je zapeljal na travnik, izstopil iz vozila in pričel vpiti na policiste. Policisti so uporabili prisilna sredstva, da so osebo obvladali,
med tem pa je 20-letnik enega izmed policistov ugriznil v roko. Policisti je pri tem zadobil lažje poškodbe. Vozniku je bil tudi odrejen preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da policisti še preverjajo vse okoliščine v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi o  čemer bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Osumljencu je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitve odloka.

Vse morebitne priče dogodka ali osebe, ki so bile med vožnjo morebiti ogrožene na Policijski upravi Ljubljana naprošajo, da se zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad, Posavskega 3, ali pokličejo na telefonsko številko 01/589-60 00 oziroma 113.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi