Kronika Policijske postaje Domžale: Zvočni alarm prestrašil vlomilca in ga odgnal

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 1. 2020 do 12. 1. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, poskusov vlomov ter vožnje pod vplivom alkohola, dveh primerih so policisti voznikoma zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozili. Policisti so bili obveščeni tudi o vlomu v skladišče, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec prišel v notranjost ter izvršil tatvino električnega orodja. Zgodil se je tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo, kjer pa je ključno vlogo odigral zvočni alarm, ki je storilca prestrašil in odgnal. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 1. 2020 – VLOM V SKLADIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do skladišča, kjer je s primernim orodjem na  vzvod  odtrgal  lok  ključavnice  obešanke na vratih ter tako prišel v notranjost  ter izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 7000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, prav tako je v naselju  prekoračil dovoljeno hitrost. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 1. 2020 – KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je prišlo med partnerjema do psihičnega in fizičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih  policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani pa je bil izrečen ukrep potrjen. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

7. 1. 2020 – TATVINA DENARJA
Policisti PP Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini denarja. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je  neznani storilec iz odklenjene garderobne omare izvršil tatvino denarja in s tem oškodoval oškodovanki v skupni  vrednosti za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 1. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku, odtujil  kolo z motorjem znamke Tomos Flexer 25, sive barve, in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 1. 2020 – TATVINA OTROŠKEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini otroškega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz skupne kolesarnice, odtujil dva kolesa zelene barve, in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V BIVALNI ZABOJNIK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v bivalni zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odlomil spodnji del vhodnih vrat zabojnika  in si tako omogočil neoviran vstop vanj. Notranjost zabojnika je pregledal, vendar iz njega ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastniku povzročil  za  okoli  100  EUR  materialne  škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču z neznanim primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti desna vrata na tam parkiranem osebnem avtomobilu, kar pa mu ni uspelo. Z opisanim je neznani storilec lastnika odškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 1. 2020 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz osebnega vozila na parkirišču izvršil tatvino obeh registrskih tablic in s tem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem, na vzvod odprl vrata, nakar pa se je sprožil zvočni alarm in je storilec s kraja pobegnil. Z opisanim dejanjem pa je neznani storilec povzročil lastniku za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja in pod vplivom alkohola. Med samim postopkom pa je kršil tudi javni red in mir, s tem, da se je do policistov nedostojno vedel. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 1.2020 – VLOV V KOMBI IN TATVINA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem  poškodoval ključavnico na zadnjih vratih kombija ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov  različnega ročnega in električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim  predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi