Kronika Policijske postaje Domžale: Za gostinskim pultom sta se sprla in stepla. Je bil vzrok išijas?

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 7. 2018 do 29. 7. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali štiri vlome. V dveh primerih je prišlo samo do poskusa vloma, saj je enega storilca prepodil alarm, drugega pa je zalotil lastnik stanovanjske hiše. Vlomilcu je na počivališču v Lukovici uspelo dodobra sprazniti parkirano osebno vozilo, v Vrhpoljah pri Moravčah pa je vlomilcu uspelo dodobra izprazniti vrtno lopo. Policisti so v Lukovici obravnavali tatvino denarnice ter še eno drzno tatvino, ki so jo s pretvezo prav tako izvedli na počivališču v Lukovici. Neznani storilec je sredi belega dne v eni izmed domžalskih trgovin spraznil polico s kavo, saj je v nakupovalni voziček naložil 63 paketov kave in jih odpeljal do vhodnih vrat, kjer jih je preložil v večjo vrečko, nato pa je izginil. V trgovini v Zgornjih Jaršah pa je neznani storilec odtujil sesalec. Domžalski policisti so morali minuli teden posredovati tudi v enem izmed domžalskih gostinskih lokalov, kjer sta se sprla in stepla dva gosta. Več o kroniki Policijske postaje Domžale si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 7. 2018 – TATVINA DENARNICE V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 21. 7. 2018 pa do 23. 7. 2018, v naselju Lukovica odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 7. 2018 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtodom v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 23. 7. 2018, med 05.30 in 07.30 uro počivališču Lukovica pristopil do avtodoma, kjer je prevrtal vrata avtodoma in onesposobil ključavnico ter tako prišel v avtodom in iz njega vzel mobilni telefon znamke Samsung, tablični računalnik IPad 4, mobilni telefon znamke iPhone 6, prenosni računalnik ASUS, gotovina v vrednosti  500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 7. 2018 – INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili poslani na intervencijo v gostinski lokal na območju Domžal, kjer sta se sprla in stepla gosta. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru.

26. 7. 2018 – POSKUS VLOMA V OBJEKT V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili poslani v Trzin, kjer je neznani storilec poskušal na vzvod vlomiti v objekt, pri čemer se je sprožil alarm in je od dejanja odstopil. Na objektu je nastala materialna škoda. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s ciljem izsleditve storilca.

27. 7. 2018 – VLOM V VRTNO LOPO V VRHPOLJU PRI MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do vikenda ter s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vrtne lope ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino litoželeznega pekača, plinskega žara, dveh električnih vodnikov, električnih škarij za živo mejo, električne kosilnice na nitko, električnega puhalnika za listje ter komplet balinarskih krogel. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli  500 EUR. Policisti v zvezi opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2018 – TATVINA IZDELKOV V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini iz police vzel 63 paketov pakirane kave in jih dal v voziček, katerega je odpeljal do vhodnih vrat. Nato je navedeno preložil v večjo vrečko ter nato zbežal iz trgovine. Z opisanim dejanjem je odgovorno osebo trgovine oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2018 – TATVINA IZDELKA V TRGOVINI  V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelka v trgovini v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil sesalec znamke A-robot. Z opisanim dejanjem je odgovorno osebo trgovine oškodoval za okoli 500 EUR.

28. 7. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V MOŠENIKU
Policisti Policijske postaje Domžale bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Mošenik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v kraju Mošenik poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, pri čemer ga je zalotil lastnik, zato je s kraja pobegnil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec spal v svojem vozilu, neznani storilec je pristopil do vozila in potrkal na okno vozila ter dejal oškodovancu, da mu gori vozilo. Med tem, ko je oškodovanec stopil iz vozila, da bi preveril kaj je narobe, je drugi neznanec iz sopotnikovega sedeža odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli 5.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi