Kronika Policijske postaje Domžale: Vozil pod vplivom drog, povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 2. 2020 do 9. 2. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, prometnih nesreč ter kaznivo dejanje zatajitve, saj je oškodovanka izgubila denarnico s celotno vsebino, ki jo je po naključju našel storilec, kateri je iz nje vzel bančno kartico ter na bankomatu opravil več dvigov gotovine. Ker je v preteklem tednu močno pihalo so imeli policisti intervencije zaradi podrtih dreves, nagnjenih drogov z električno napeljavo in zasukanih semaforskih tabel. Ker so tudi za danes napovedani močni sunki vetra, previdnost ne bo odveč! Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 2. 2020  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje z vozilom trčil v osebni vozilo in s kraja odpeljal. Povzročitelj  nesreče je bil s strani  policistov naknadno izsleden. V postopku z njim je bilo ugotovljeno, da je vozil osebno vozilo pod vplivom prepovedanih drog, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, prav tako so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 2. 2020 – KAZNIVO DEJANJE ZATAJITEV
Oškodovanka je na relaciji Duplica – Trzin izgubila denarnico z vsebino, katero je po naključju našel storilec, ki je pregledal vsebino denarnice, v njej našel bančno kartico in kodo ter s kartico na bankomatu opravil dva dviga  gotovine. Z navedenim je oškodoval lastnico za okoli 800 EUR. Policisti bodo po zbranih obvestilih na tožilstvo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

5. 2. 2020 – PODRTA DREVESA
Na območju PP Domžale so imeli policisti več intervencij zaradi podrtih dreves, nagnjenih drogov električne  napeljave ter zasukanih semaforskih tabel, kar je bila posledica močnejših sunkov vetra. Nevšečnosti so bile s pomočjo strokovnih služb odpravljene, s tem pa so bile odpravljene morebitne nevarnosti za občane.

6. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena  voznik osebnega avtomobila in voznik kombiniranega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni telesno poškodoval, skupila jo je le pločevina, saj je nastalo za okoli 5.000 EUR materialne škode. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

6. 2. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl balkonska vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 2. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

8. 2. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za   okoli 700 EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti bodo  zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. 2. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod odprl balkonska vrata in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 2. 2020 – VLOM V SKLADIŠČE IN KOMBINIRANO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče in zraven parkirano kombinirano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v skladišče ter iz njega izvršil tatvino motorne  žage. Nato je na neugotovljen način vlomil še v parkirano kombinirano vozilo iz katerega je izvršil tatvino več kosov različnega akumulatorskega in električnega ročnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnike oškodoval za okoli 25.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za   okoli 350 EUR dieselskega  goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi