Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci v prazničnem tednu opravili preveč nadur

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 10. 2018 do 4. 11. 2018

V preteklem tednu so bili izredno dejavni vlomilci, ki so dodobra izkoristili praznični čas in odsotnost občanov zaradi dopustov in počitnic. Neznani storilci so na območju Policijske postaje Domžale izvedli kar štirinajst vlomilskih podvigov. Enajstkrat so se lotili stanovanj oziroma stanovanjskih hiš, od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu. Vlomilci so iz stanovanj večinoma odnašali gotovino in zlatnino, iz trgovine v Ihanu ter gostinskega lokala v Šentvidu pri Lukovici pa so s seboj odnesli sefa z gotovino. V treh primerih so se vlomilci lotili tudi osebnih vozil, v enega jim je uspelo vlomiti, v dveh primerih pa je ostalo samo pri poskusu. So pa kljub poskusom povzročili materialno škodo. Domžalski policisti so obravnavali tudi tatvino osebnega vozila znamke Renault Scenic, sive barve, tatvino kolesa ter tatvino denarnice z vsebino. Policisti so morali dvakrat posredovati zaradi nasilja v družini, v postopku so imeli tudi kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge ter voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko ogledate v nadaljevanju.

29. 10. 2018 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL V ZALOGU POD SVETO TROJICO
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil v Zalogu pod Sveto Trojico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti voznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 10. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata v stanovanje, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 10. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja ženi. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

30. 10. 2018 – TATVINA KOLESA V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Radomljah odtujil črno moško kolo znamke KTM, tip MTB MPEAK DEORE 29, številk okvirja AZB201416, ter kolesarsko čelado. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča v Domžalah odtujil tam parkiran, zaklenjen, osebni avtomobil znamke Renault Scenic, sive barve in z navedenim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 19.000 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.10. 2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, katero je pregledal, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018 – VLOM V TRGOVINO V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl stranska vhodna vrata trgovine in na navedeni način prišel v njeno notranjost, kjer je razbil steklo vrat pisarne, katero je pregledal, ter iz notranjosti odtujil sef z denarjem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 15.000 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 10. 2018 – KD NASILJE V DRUŽINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bivši mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče.

31. 10. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 15.000 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018 – VLOM V AVTOMOBIL V LOKI PRI MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost, vendar iz notranjosti ni ničesar odnesel. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 10. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

31.10. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil neregistriran avtomobil pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

1.11. 2018 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata lokala in tako prišel v notranjost, od kode je odtujil sef z denarjem in več steklenic različne alkoholne pijače. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.11. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in nato vlomil še v vzidan sef, iz katerega je izvršil tatvino gotovine, iz drugih prostorov pa več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 11.000 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2018 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču nakupovalnega centra Tuš, na naslovu Domžale, Mestni trg 1. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti sprednja vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z dejanjem je povzročil za okoli 100 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 11. 2018 – VLOM V SLAŠČIČARNO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v slaščičarno v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno slaščičarne, ter tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil manjšo vsoto gotovine – napitnino. Policisti so pri opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja zavarovali več sledi, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018 – VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil steklo na sovoznikovih vratih ter tako prišel v notranjost, ter iz notranjosti torbico z dokumenti in gotovino. Z dejanjem je povzročil za okoli 2.100 evrov materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PŠATI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in nekaj predmetov. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.500 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 11. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino gotovine in zlatnino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 12.000 evrov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 11. 2018 – TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja Tatvine po 204/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ker je 4.11.2018, na počivališču Lukovica, z umivalnika toaletnega prostora vzel oškodovanki denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Komentarji uporabnikov
Tagi