Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci in tatovi na delu brez predaha

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 11. 2019 do 24. 11. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v vozila in stanovanjske hiše, med drugim so odtujili več električnega in baterijskega orodja, gotovino in več vrednejših predmetov. Policisti so obravnavali tudi tatvino oblačil iz trgovine, tatvino goriva iz bencinskega servisa in delovni stroj s parkiranega tovornjaka. Voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa ostal brez avta, drug voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola in povzročil prometno nesrečo, pa je začasno ostal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev in nestrinjanja z zapisnikom, mu je bil odrejen strokovni pregled, v nadaljevanju pa mu je bila odvzeta prostost in pridržanje do iztreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18.11.2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA
Policisti PP Domžale smo bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata vlomil v tovorno vozilo in iz njega odtujil več električnega in baterijskega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

18.11.2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA TER ODREJENO PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreče vozil avtomobil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti začasno odvzeli
njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Ker pa se kršitelj z izpisanim rezultatom preizkusa alkoholiziranosti ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled v ustrezni zdravstveni ustanovi. V nadaljevanju so policisti kršitelju odvzeli prostost in ga pridržali do iztreznitve.

19.11.2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19.11.2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.11.2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi vrata na vzvod poskušal vlomiti v vozilo, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.11.2019 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o dveh tatvinah goriv na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca izvršila tatvino goriva s vrednosti 81,52 EUR in 45,92 EUR nato pa odpeljala s kraja. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

20.11.2019 – TATVINA OBLAČIL IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini oblačil iz trgovine. Ugotovljeno je bilo da sta neznani storilki izvršili tatvino oblačil iz trgovine in s tem oškodovali pravno osebo za 98,40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 11. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku tri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper vse tri kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

21.11.2019 – TATVINA DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo da je NN pristopil do parkiranega tovornjaka in iz kesona izvršil tatvino teptalca – žabo. Materialna škoda znaša okoli 1000 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna varata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in odtujil gotovino. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.11.2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo
in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2019 – VLOM V AVTODOM
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtodom. Ugotovljeno je bilo, da je NN s primernim orodjem poškodoval ključavnico prtljažnega prostora parkiranega in zaklenjenega avtodoma in iz notranjosti odtujil predmete v skupni vrednosti 20.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

****************************************************************************************

Med 25. 11. in 10. 12. 2019 ponovno spomnimo, da je vsakršno nasilje nedopustno. Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana, Slovenska policija /The Slovenian police skupaj z drugimi vladnimi in nevladnimi organizacijami (Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon) opozarja na družbeni problem, ki mu je enostavno potrebno reči NE!

Več o možnosti prijave in zaščiti žrtev, ter ostale informacije na:
👉 https://bit.ly/2sgQctv
👉 https://bit.ly/35xu0JL

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi