Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjena voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drevo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 12. 2019 do 22. 12. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, med drugim tudi drzno tatvino, ki jo je pod pretvezo nad občanko izvedla neznana storilka, pri tem pa ji je iz vitrine ukradla več kosov zlatnine. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, ki jo je pod vplivom alkohola povzročila voznica osebnega vozila in sicer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v drevo. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, pa sta začasno ostala brez vozniškega dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

16. 12. 2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO NA POČIVALIŠČU
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču pristopil do tam parkiranega tovornega vozila in z neznanim primernim orodjem, skozi voznikova vrata, vlomil vanj. V notranjosti tovornega vozila je iz denarnice voznika odtujil 586 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 12. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17.12.2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala s ceste in trčila v drevo. V prometni nesreči se je telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, sopotnik pa v prometni nesreči ni zadobil telesnih poškodb. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila pod vplivom alkohola. Policisti nadaljujejo z delom in zoper voznico ustrezno ukrepajo.

17.12.2019 – TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je NN iz odklenjene stanovanjske hiše izvršil tatvino denarja v skupni vrednosti okoli 1850 EUR, pri tem pa materialna škoda ni nastala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.12. 2019 – DRZNA TATVINA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka pod pretvezo prišla v hišo oškodovanke ter jo pri tem zamotila in iz vitrine izvršila tatvino več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je oškodovana za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

18. 12. 2019 – VLOM V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vozilu razbil steklo na vozilu ter tako iz vozila odtujil različno akumulatorsko orodje. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 12. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

18.12. 2019 – POŽAR NA ZABOJNIKU ZA OBLAČILA
Policisti so bili obveščeni o požaru na zabojniku za oblačila. Z ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zabojnik z oblačili vrgel pirotehnično sredstvo, zaradi česar so oblačila v zabojniku zagorela. Gasilci so požar pogasili. Z dejanjem pa je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 12. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomit v osebno vozilo, s tem da je primerno orodje potisnil med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila ter tako na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 700 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti garažna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je storilec lastniku povzročil škodo za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 12. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

22.12.2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom vlomil v notranjost stanovanjske hiše, jo pregledal in odtujil gotovino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti Policijske postaje Domžale obveščamo vse občane, da naj v prihajajočih prazničnih dneh v zadostni meri poskrbijo za svoje premoženje (upoštevanje samozaščitnih ukrepov, kot so zaklepanje prostorov, ustrezna
hramba vrednih predmetov in denarja, uporaba alarmnih naprav, itd), kajti v primeru njihove odsotnosti od doma oziroma nezadostne skrbi za varnost, dokaj hitro lahko postanejo oškodovanci tovrstnih kaznivih ravnanj. Z določenimi lastnimi (samozaščitnimi) ravnanji, pa lahko to možnost v veliki meri zmanjšajo.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi