Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjena voznica zapeljala v jarek

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 12. 2019 do 5. 1. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, med drugim tudi vlom v stanovanjsko hišo, pri tem je neznani storilec s primernim orodjem odprl panoramska vrata ter odtujil žensko ročno uro in denar. Policisti so bili obveščeni o unovčitvi domnevno ponarejenega bankovca, katerega je oškodovanec prejel za plačilo opravljenih storitev. Zato bodite previdni in bankovce vedno skrbno preglejte! Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 12. 2019 – UNOVČEN PONAREJEN BANKOVEC
Policisti so bili obveščeni o unovčitvi domnevno ponarejenega bankovca za 20 EUR, katerega je oškodovanec prejel za plačilo opravljenih storitev. Bankovec so policisti  zasegli  in ga bodo poslali v pregled v Nacionalni forenzični laboratorij, prav tako pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge, o zasegu pa seznanili tudi njegovega zakonitega zastopnika. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podal obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 12. 2019 – PROMETNA NESREČA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je voznica  zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala s ceste v jarek. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila pod vplivom alkohola. Policisti nadaljujejo z delom in bodo zoper voznico izvedli ustrezen ukrep.

31. 12. 2019 – TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše izvršil tatvino prenosnega računalnika in s tem oškodoval lastnico za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 1. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 1. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku odtujil tam parkirano cross kolo z motorjem znamke XB-31, modro bele barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti vhodna vrata, vendar mu le to ni uspelo. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 1. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim  orodjem, na vzvod, odprl panoramska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost.  Notranjost je pregledal in iz nje odtujil žensko ročno uro in denar. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 1. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl desna vrata na tam parkiranem osebnem avtomobilu in iz notranjosti odtujil nahrbtnik z vsebino. Z opisanim je neznani storilec lastnico odškodoval za okoli 300 EUR.  Policisti v zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 1. 2020 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču z neznanim primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti odprl desna vrata na tam parkiranem osebnem avtomobilu, kar pa mu ni uspelo. Z opisanim je neznani storilec lastnika odškodoval za okoli  600  EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi