Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjena in prehitra trčila v drogova javne razsvetljave

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 2. 2020 do 16. 2. 2020

Domžalski policisti so imeli minuli teden v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, med njimi sta bila dva voznika samoudeležena v prometni nesreči, saj sta zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozili in trčila v drogova javne razsvetljave ter v prometno signalizacijo. Policisti so obravnavali tudi več vlomov, med drugim so vlomilci obiskali nekaj kleti. V enem primeru je storilec iz kleti odtujil plastično novoletno smreko in več kozarcev vložene zelenjave. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 2. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

11. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v stebričke za označevanje roba vozišča, drog javne razsvetljave, prometni znak in pločnik. V postopku z voznikom so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.

12. 2. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je v naselju prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje, ter da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti vozniku izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.

12. 2. 2020 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z odstranjevanjem ključavnice na vhodnih vratih kleti vlomil vanjo in iz notranjosti odtujil moško kolo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 2. 2020 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z odstranjevanjem ključavnice na vhodnih vratih kleti vlomil vanjo in iz notranjosti odtujil moško gorsko kolo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je neregistriran osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Vozniku so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper voznika na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.

14. 2. 2020 – VLOM V STANOVANJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem odklenil ključavnico vhodnih vrat stanovanja in tako prišel v notranjost le tega. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 2. 2020 – PREPOVED NADALJNJE VOŽNJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad svojim vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. V postopku s kršiteljem so policisti ugotovili, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je neregistriran osebni avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

15. 2. 2020 – PREPOVED NADALJNJE VOŽNJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 2. 2020 – VLOM V KLET V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z s fizično silo odlomil leseno desko in tako prišel v notranjost kleti odtujil plastično novoletno smreko in več kozarcev vložene zelenjave, v skupni vrednosti okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi