Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjen voznik izsilil prednost in povzročil nesrečo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 7. 2019 do 14. 7. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več voznikov, ki so za volan sedli pod vplivom maliganov, dva pa pod vplivom drog. Eden izmed vinjenih voznikov je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil tudi prometno nesrečo. Policisti so za volanom zasačili tudi dva voznika, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, od tega je imel eden na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici, drugi voznik pa nameščeni registrski tablici, ki sta pripadli drugemu vozilu. Policisti so obravnavali tudi vloma v vozilo in v podjetje, tatvino orodja iz kombija ter tatvino osebnega vozila in sicer je neznani storilec na parkirišču odtujil osebni avtomobil Renault Megane, bele barve, letnik 2017. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 7. 2019 – VLOM V VOZILO
Policisti PP Domžale so obravnavali vlom v vozilo v naselju Domžale, kjer je neznanec z neznanim predmetom razbil sprednje levo okno na voznikovih vratih vozila in iz vozila odtujil denarnico z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 7. 2019 – VLOM V PODJETJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neznan način odprl zaklenjena drsna vrata podjetja in iz notranjosti odtujil prenosni računalnik. Materialna škoda znaša okoli 1300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN KD PRIKRIVANJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog ter KO na pristojno sodišče.

9. 7. 2019 – TATVINA ORODJA IZ KOMBIJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz kombija. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega kombija izvršil tatvino kovčka z različnim akumulatorskim ročnim orodjem. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 7. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozila pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 7. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 7. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 7. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila in sicer je neznani storilec na parkirišču odtujil tam parkiran osebni avtomobil Renault Megane, bele barve, letnik 2017. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 20.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu, katero je bilo neregistrirano pa je imel nameščeni registrski tablici, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12. 7. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozila pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 7. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V TRZINU IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, katerega je vozil pod vplivom alkohola, zaradi izsiljevanja prednosti trčil v osebni avtomobil udeleženca, kateri pa se je v prometni nesreči poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Povzročitelju so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom zaradi več kršitev poslali na pristojno sodišče.

14. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi