Kronika Policijske postaje Domžale: V hiši zalotila vlomilca in ga prepodila

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 3. 2020 do 8. 3. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, med drugim je bilo vlomljeno tudi v trgovino z optiko, kjer je neznani storilec odtujil večjo količino okvirjev za očala različnih znamk, kuponov ugodnosti ter nekaj menjalnega drobiža. V nekaj primerih je prišlo samo do poskusa vlomov, saj so vlomilci odstopili od dejanja, v enem primeru pa je vlomilca zalotila stanovalka in ga prepodila. Policisti so obravnavali tudi poskus drzne tatvine, kjer je neznani moški pri garažnih vratih ogovoril lastnico hiše, medtem pa je drug neznani moški vstopil v hišo. Le-tega je lastnica stanovanja opazila na oknu v hiši, ki pa je takoj zatem, ko je bil opažen zbežal iz hiše. Prav tako je zbežal tudi moški, ki je ogovoril lastnico. Policisti so imeli v postopku tudi nekaj hujših prometnih prekrškarjev, med delom pa so odkrili tudi dva odtujena vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

2. 3. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu o stanovanjsko hišo. Ugotovljeno, je bilo da je NN prišel do hiše ter s primernim orodjem na vzvod odrl okno ter tako  prišel v notranjost,  kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel  ničesar. Nastala je materialna  škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 3. 2020 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je NN iz vozila odtujil več kosov orodja in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 1900 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 3. 2020 – ODKRITO IN ZASEŽENO ODTUJENO VOZILO
Policisti so imeli v postopku tujega državljana, voznika tovornega vozila za prevoz vozil, med samim postopkom pa je bilo ugotovljeno, da je eno izmed tovorjenih osebnih avtomobilov beleženo kot ukradeno v tujini. Odtujeni osebni avtomobil je bil zasežen in odpeljan v hrambo, v nadaljnjem postopku pa bo vrnjen oškodovancu.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 3. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod, skozi voznikova vrata, vlomil v tam parkiran OA in iz denarnice, katera je bila shranjena  v predalu armaturne plošče odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 3. 2020 – POSKUS DRZNE TATVINE IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je lastnica pri garažnih vratih opazila neznanega moškega, katero jo je ogovoril. Med pogovorom je lastnica hiše na oknu v hiši opazila drugega moškega, kateri pa je nato takoj zatem, ko je bil opažen, iz hiše stekel in nato z moškim, kateri je pred tem ogovoril lastnico zbežal neznano kam. Materialna škoda ni nastala. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 3. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo s hitrim testom ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, zaradi slednjega pa mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, policisti pa bodo zoper njega podali še obdolžilni predlog.

5. 3. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vlomu o stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN prišel do  stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem poizkušal vlomiti v notranjost skozi terasna vrata v pritličnem  stanovanju, vendar je bil pri tem prepoden s strani lastnice hiše, ki se je v tistem trenutku nahajala v notranjosti hiše. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 3. 2020 – ODKRITO ODTUJENO VOZILO
Policisti so pri delu odkrili parkiran in odklenjen osebni avtomobil, za katerega je bilo kasneje v postopku ugotovljeno, da gre za odtujeno vozilo na območju Ljubljane. Osebni avtomobil je bil odpeljan v policijsko hrambo, v nadaljnjem postopku pa bo vrnjen oškodovancu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 3. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim  orodjem in na vzvod, skozi voznikova vrata, vlomil v tam parkiran OA in iz denarnice, katera je bila shranjena v  predalu armaturne plošče odtujil 5 EUR gotovine. Z opisanim dejanjem  je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 3. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Trzin. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi  neprilagojene vožnje s strani voznika osebnega vozila. V prometni nesreči se je voznica lahko telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

7. 3. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

8. 3. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila na  počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil  za okoli 420  EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2020 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z odstranjevanjem ključavnice na vhodnih vratih kleti vlomil vanjo in iz notranjosti odtujil moško gorsko kolo znamke KTM, belo-zelene barve.  Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil, zato je dejanje ostalo pri  poskusu. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 500 EUR materialne  škode. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 3. 2020 –  VLOM V OPTIKO V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v prostore optike. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi vrata vlomil v poslovni lokal ter izvršil tatvino večje količine okvirjev za očala različnih znamk, kuponov ugodnosti ter nekaj menjalnega drobiža. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 21.500 EUR. Policisti v zvezi  tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi