Kronika Policijske postaje Domžale: S sekiro in pilo poskušal odpreti vrata stanovanja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 4. 2019 do 28. 4. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, med drugim je bilo izpred parkirišča v Trzinu odtujeno tovorno vozilo Peugeot Boxer. Policisti so obravnavali tudi tri prometne nesreče ter dva požara in sicer je na Rodici zagorelo osebno vozilo, katero je bilo pred tem odtujeno na območju Logatca, v Zgornjih Jaršah pa je zagorela baraka, v katero je pred tem nekdo vlomil in nato zanetil požar. Policisti so na podlagi tiralice izsledili pobeglega gojenca vzgojno izobraževalnega zavoda, hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo, enemu kršitelju pa so zasegli manjšo količino prepovedanih drog. Zaradi kršenja javnega reda in miru so policisti posredovali v Moravčah, kjer je oče s sekiro in kovinsko pilo poskušal odpreti vrata stanovanje, kjer stanuje njegov sin. Kršitelju je bila na kraju zasežena sekira in pila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 4. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA HOMCU
Policisti PP Domžale so imeli na Homcu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo in imel na njem nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata navedenemu vozilu. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 4. 2019 – DRZNA TATVINA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene mobilne pisarne podjetja odtujil prenosni računalnik znamke HP, tip PROBOOK. S tem dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 4. 2019 – TATVINA TORBE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vozila odtujil prenosni računalnik in bančno kartico in oškodoval lastnika za okoli 550 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 4. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, zaradi nepravilnega vključevanja v promet s strani enega voznika. Skupna materialna škoda znaša okoli 5000 EUR, v prometni nesreči pa se nihče ni poškodoval. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

25. 4. 2019 – POSKUS VLOMA V VRTNO LOPO NA DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v drvarnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata vrtne lope ter tako prišel v notranjost od koder pa ni ničesar odnesel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 4. 2019 – VLOM V VRTNO LOPO V MAČKOVCIH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod snel zaklenjena vrata vrtne lope ter tako prišel v notranjost, od koder je odtujil električno kolo znamke Rockmachine ter moško gorsko kolo znamke Cube. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 4. 2019 – IZSLEDITEV POBEGLEGA GOJENCA
Policisti PP Domžale so na podlagi razpisanega iskanja za pobeglim gojencem vzgojno izobraževalnega zavoda izsledili pobeglega gojenca ter ga po izsleditvi privedli nazaj v zavod, kjer so ga predali vzgojitelju zavoda.

25. 4. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJE V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zunanji del cilindričnega vložka potisnil neznani primeren predmet ter na tak način želel priti v notranjost, vendar mu to ni uspelo, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLOVCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na relaciji Kolovec-Vranja peč. Ugotovljeno je bilo, da je bilo v prometni nesreči udeleženo eno osebno vozilo. Do nesreče je prišlo, zaradi neprilagojene hitrosti voznika, zaradi česar je zletel s cestišča v odbojno ograjo. V prometni nesreči se je voznik lažje telesno poškodovali in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Policisti so povzročitelju, zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

26. 4. 2019 – PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijeti osebi pri tatvini v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini odtujila nekaj artiklov v skupni vrednosti 3,24 EUR, pri tem pa je bil prijet s strani varnostnika. Policisti bodo zoper storilca po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

26. 4. 2019 – VLOM V VRTNO LOPO V MAČKOVCIH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata vrtne lope ter tako prišel v notranjost, od koder je odtujil moto kultivator znamke Marko. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2019 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprte garaže gospodarskega objekta ob stanovanjski hiši izvršil tatvino kolesa z motorjem, št. šasije 338928, ki je odjavljeno iz prometa, s čimer je lastnika oškodoval za 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2019 – INTERVENCIJA V MORAVČAH IN ZASEG SEKIRE IN PILE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je doma oče kršil JRM in s sekiro ter kovinsko pilo poskušal odpreti vrata stanovanja, kjer stanuje njegov sin, in jih na tak način poškodoval. Na kraju mu je bila zasežena sekira in kovinska pila. Po zbranih obvestilih bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču skupaj z zaseženimi predmeti.

26. 4. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

27. 4. 2019 – POŽAR NA ODTUJENEM VOZILU NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na vozilu v Rodici. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Jarše-Rodica. Do požara pa je prišlo v prednjem delu vozila, zaradi česar je notranjost vozila popolnoma uničena. Ugotovljeno je bilo, da je bilo vozilo z originalnimi ključi lastniku preko noči odtujeno na območju Logatca, katero je bilo naknadno vrnjeno lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

27. 4. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, zaradi neprilagojene hitrosti voznika, zaradi česar je voznik trčil v parkirano osebno vozilo in v prometni znak. V prometni nesreči se je voznik lažje telesno poškodovali in sam naknadno iskal zdravniško pomoč UB KC v Ljubljani. Policisti so povzročitelju, zaradi kršitve določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

27. 4. 2019 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI IN POŽAR V BARAKI V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru v baraki, kjer ima podjetje svojo pisarno. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec poškodoval objekt, ki ga lastnik uporablja kot skladišče, s tem da je na neznani način odstranil ključavnico obešanko in nato v notranjosti na neznani način zažgal vzmetnico postelje. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Jarše-Rodica. Materialna škoda znaša okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 4. 2019 – TATVINA TOVORNEGA VOZILA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motornega vozila izpred podjetja v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nezavarovanega parkirnega prostora vzel tovorno vozilo znamke Peugeot Boxer, bele barve, skupaj s predmeti v njem, tako da je neznano kako prišel v potniško kabino vozila in vozilo na neugotovljen način spravil v pogon ter ga odpeljal neznano kam. S tem je podjetje oškodoval za okoli 25.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi