Kronika Policijske postaje Domžale: Prometna nesreča s pobegom, tatvine alkohola, parfumov …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 5. 2020 do 31. 5. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, dva vloma ter nekaj tatvin. Med drugim so obravnavali tatvino alkoholnih pijač, parfumov, koles in kolesa z motorjem. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik vozila in pešec. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilne vožnje mimo pešca. Le-ta se je telesno poškodoval in bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 5. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Policisti so z zbiranjem obvestil od oškodovanca ugotovili,  da je storilec preko noči odtujil kolo z motorjem znamke TOMOS FLEXER, št. šasije ZZ1A24DAA00C69990, srebrne in lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2020 – TATVINA ALKOHOLNE PIJAČE IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini alkoholne pijače iz trgovine, 18. 5. 2020 in 23. 5. 2020, v skupni vrednosti okoli 130 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

25. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila znamke MAN bele barve v križišču v bližini Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik  odvzel prednost vozniku  osebne avtomobila in trčil vanj, po trčenju pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke oškodovancu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije – talnih  označb enega izmed udeležencev. V prometni nesreči se je telesno poškodoval voznik  –povzročitelj,  zdravniško pomoč pa je iskal sam. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

26. 5. 2020 – POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do vozila, v  katerem sta sedeli dve osebi, pristopil moški, kateri je odšel do zadnjega dela vozila, kjer je z roko odtrgal  zadnji brisalec ter odtrgal registrsko tablico skupaj z okvirjem. Registrsko tablico in brisalec je pustil na kraju ter kraj zapustil. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 200 EUR. Kasneje je bil moški izsleden.

26. 5. 2020 – VLOM V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v vozilo, na način da je z neznanim primernim predmetom razbil zadnje desno steklo vozila ter tako prišel v notranjost, iz katere je nato  odtujil športno torbo s športno opremo in torbo z dokumentacijo in listinami. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne vožnje mimo s strani voznika vozila. V prometni nesreči se je pešec telesno poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

28. 5. 2020 – TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini iz odklenjenega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v večernem času neovirano pristopil do parkiranega in odklenjenega osebnega vozila ter iz notranjosti odtujil dokument  lastnika ter kontaktni ključ drugega tovornega vozila. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 150 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

28. 5. 2020 – TATVINA PARFUMOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine dne 26. 5. 2020 v skupni vrednosti 1.181 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

29. 5. 2020 – ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU
Policisti so bili obveščeni, da je storilec iz reže bankomata nameščenega na stavbi Mercator centra v Domžalah vzel denar, katerega je po dvigu tam pozabil občan. Po zbranih obvestilih bodo policisti zoper storilca na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

30. 5. 2020 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec preko noči odtujil dve kolesi in lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2020 – VLOM V AVTOMAT S PIJAČO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomat s pijačo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na vzvod skozi vrata vlomil v kontejner, tam pa na vzvod  vlomil v avtomat s pijačo, iz katerega je pobral nekaj denarja. S tatvino  denarja in poškodbami na predmetih je napravil za okoli 500 EUR škode.

***************************************************************************************

Vse občane obveščamo, da je na spletni strani Policije objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi