Kronika Policijske postaje Domžale: Pod vplivom maliganov trčil v ograjo, tatvina avta, motorja …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 9. 2019 do 15. 9. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Toyota Hylux, registrskih oznak LJ DJ-931, tatvino kolesa z motorjem znamke Piaggio Bravo, registrskih oznak LJ RP-45, tatvino motorja znamke Ducati, rdeče barve ter tatvino motoristične čelade Nexo sport, črno rumene barve. Pri rednem delu so policisti odkrili parkirano osebno vozilo znamke Renault Twingo, ki je bilo dva dni pred tem ukradeno na Vrhniki. Kmalu so izsledili tudi mladoletna osumljenca, ki sta povezana z omenjenim kaznivim dejanjem. Policisti so obravnavali tudi tatvino denarnice z vsebino iz osebnega vozila, vlom v osebno vozilo in tatvino denarnice z vsebino ter poskus vloma v osebno vozilo. Trije kršitelji, ki so vozili pod vplivom alkohola, pa so začasno ostali brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Eden izmed njih je povzročil prometno nesrečo, saj je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo stanovanjske hiše. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Slednji je v nesreči utrpel hujše poškodbe. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

9. 9. 2019 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino iz osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2019 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila in sicer je neznani storilec preko noči iz dvorišča hiše odtujil tam parkiran črni osebni avtomobil znamke Toyota Hylux LJ DJ-931. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 12.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2019 – PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani kolesarja, ki je v nesreči zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC. Zaradi kršitve ZPrCP bo kolesarju naknadno s strani policistov izdan plačilni nalog.

11. 9. 2019 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem in sicer je neznani storilec cca. leto dni nazaj izvršil tatvino temno modrega kolesa z motorjem znamke Piaggio Bravo, LJ RP-45. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2019 – ODKRITO UKRADENO VOZILO V DOMŽALAH IN PRIJETA OSUMLJENCA
Policisti so pri rednem delu odkrili parkiran OA Renault Twingo, kateri je bil 9. 9. 2019, ukraden na območju Vrhnike z original ključem, ki je bil v vozilu. Prav tako so izsledili oba osumljenca, enemu pa so tudi zasegli
ključ od vozila. Po ogledu in zavarovanju sledov je bil avtomobil vrnjen lastniku. Mladoletni osumljenec je bil po postopku izročen staršem, drugi, kateri pa je bil na begu iz vzgojnega zavoda pa predan strokovnim delavcem zavoda. Zoper oba osumljenca sledi KO na pristojno sodišče.

12. 9. 2019 – VLOM V VOZILO IN TATVINA DENARNICE Z VSEBINO
Neznani storilec je vlomil v parkirano zaklenjeno vozilo, ga pregledal ter iz njega odtujil denarnico z denarjem. Z navedenim je lastnico oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.9.2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela pri sebi manjšo količino prepovedane droge. Prepovedana droga mu je bila zasežena, policisti pa bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12.9.2019 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Na območju PP Domžale je prišlo do prometne nesreče, katero je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo stanovanjske hiše. Policisti so pri
postopku ugotovili tudi, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa je prejel plačilni nalog.

13. 9. 2019 – TATVINA MOTORISTIČNE ČELADE
Policisti so bili obveščeni o tatvini motoristične čelade. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču s silo telesa odlomil ključavnico sedeža tam parkiranega mopeda znamke Znen in iz prostora pod
sedežem odtujil motoristično čelado Nexo sport, črno rumene barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 175 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 9. 2019 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano, zaklenjeno motorno kolo znamke Ducati, rdeče barve. Z dejanjem
je lastnika oškodoval za okoli 35.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 9. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na dvorišču stanovanjske hiše z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti voznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi