Kronika Policijske postaje Domžale: Po pobegu s kraja prometne nesreče popival

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 7. 2019 do 28. 7. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden v Mengšu obravnavali požig lesenega gospodarskega poslopja. Na delu so bili pretekli teden tudi vlomilci in tatovi, saj so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, poskus vloma v prodajalno ter tatvino fotoaparata iz prostorov podjetja. Nekdo se je lotil tudi vrat živilske trgovine, saj je kovinskim predmetom razbil steklo vhodnih vrat. Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena motorist in traktorist ter prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda. V slednji je eden izmed udeležencev odpeljal s kraja, a je bil kasneje s strani policistov izsleden. Ugotovljeno je bilo, da je udeleženec po nesreči užival alkoholne pijače, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, saj je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven. Policisti so posredovali tudi zaradi kršenja javnega reda in miru, na kraju pa so ugotovili, da se je vinjeni občan nedostojno vedel do družinskega člana. Izdan mu je bil plačilni nalog. Domžalski policisti so obravnavali tudi delovno nesrečo, saj je mladoletnika na tla zbil traktor, ki se je začel premikati, sam pa je nato ostal ujet pod njim. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 7. 2019 – POŽIG GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Policisti so obravnavali požig lesenega gospodarskega poslopja. Kljub hitremu interveniranju gasilcev je gospodarski objekt in delovni stroji v njem pogorel skoraj v celoti. Materialna škoda znaša okoli 80.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

22. 7. 2019 – POŠKODOVANJE VHODNIH VRAT PRODAJALNE
Policisti so obravnavali poškodovanje vhodnih vrat živilske trgovine. Z zbiranjem obvestil in pregledom video nadzornega posnetka je bilo ugotovljeno, da je storilec s kovinskim predmetom razbil steklo vhodnih vrat. Materialna škoda znaša okoli 300 EUR.

23. 7. 2019 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, s katere je udeleženec odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke ter podatke o vozilu drugemu udeležencu. Po izsleditvi udeleženca je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je udeleženec po prometni nesreči užival alkoholne pijače, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, saj je bil preizkus alkoholiziranosti pozitiven, posledično pa je bilo udeležencu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper udeleženca na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

24. 7. 2019 – POSKUS VLOMA V TRGOVSKI OBJEKT
V noči iz 23. na 24. 7. 2019 je neznanec na vzvod poskušal odpreti vrata trgovine z namenom, da si prilasti predmete iz notranjosti. Vrata mu ni uspelo odpreti, zaradi česar je ostal praznih rok, je pa z nasilnim odpiranjem povzročil za okoli 1.000 EUR gmotne škode.

24. 7. 2019 – NESREČA PRI DELU
Policisti smo obravnavali nesrečo pri delu in sicer je traktor zapeljal preko noge mladoletne osebe. Ugotovljeno je bilo, da je mladoletnik prišel do traktorja, ki se je takrat začel sam premikati po klancu navzdol, zaradi česar ga je s silo telesa mladoletnik poskušal zaustaviti. Slednje mu ni uspelo, v sled česar ga je traktor zbil po tleh. Ena izmed pnevmatik ga je povozila po nogi, nakar pa se je traktor ustavil na njem. Mladoletnik je bil zaradi telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje preiskave.

24. 7. 2019 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti PP Domžale smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v katerem jo je slabše odnesel voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika traktorja s pripeto prikolico in sicer je traktorist, v času, ko ga je voznik motornega kolesa prehiteval, hotel zaviti levo na travnik. Po trku je motorist padel po tleh, motorno kolo pa je po drsenju po cesti trčilo še v drog električne energije. Motorist se je v danem primeru lahko telesno poškodoval in so ga reševalci odpeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje preiskave.

25. 7. 2019 – TATVINA FOTOAPARATA V PODJETJU
Neznani moški je v popoldanskem času vstopil v poslovne prostore gospodarske družbe, kjer je odtujil digitalni fotoaparat znamke Nikon, tipa D6, objektiv 35 mm in spominsko kartico 64 GB, v skupni vrednosti okoli 2.000 EUR.

27. 7. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti o obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je storilec vlomil tako, da je na vzvod odprl balkonska vrata in iz notranjosti odtujil nakit in gotovino v skupni vrednosti okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2019 – INTERVENCIJA
Policisti intervenirali na javnem kraju, kjer se je vinjeni občan nedostojno vedel do družinskega člana. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi