Kronika Policijske postaje Domžale: Pijani voznik trčil v semafor, razgrajač s kolesom vijugal po cesti …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 8. 2019 do 25. 8. 2019

Pretekli teden so trije vinjeni vozniki, med njimi je eden zaradi neprilagojene hitrosti trčil v semafor, začasno ostali brez vozniških dovoljenj, dva voznika, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa sta ostala brez vozil. Domžalski policisti so bili obveščeni tudi o vinjenem občanu, ki je na prireditvi kršil javni red in mir. Le-tega so izsledili na poti do kraj, ko je s kolesom močno vijugal po cesti. Med postopkom je nadaljeval s kršitvami, zato je do iztreznitve preživel v prostorih za pridržanje. Policisti so pretekli teden obravnavali tatvino goriva iz bencinskega servisa, poskus vloma v delavnico, tatvino parfumov iz trgovine ter zatajitev denarja na bankomatu. Obravnavali pa so tudi primer, ko je znanec udaril oškodovanca in mu nato odtujil gotovino. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko ogledate v nadaljevanju.

19. 8. 2019 – KD LAHKE TELESNE POŠKODBE IN TATVINA DENARNICE V TRZINU
Policisti smo bili obveščeni o povzročitvi lahke telesne poškodbe v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba udarila oškodovanca, nato pa mu iz mize odtujila še gotovino v skupni vrednosti 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2019 – TATVINA GORIVA V LUKOVICI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva na BS v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je NN z vozilom znamke AUDI natočil 62,9 litrov gorivo v skupni vrednosti 80,45 EUR in nato odpeljal s kraja, ne da bi poravnal račun. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ČEŠENIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Češeniku v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozila pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 8. 2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V ČEŠENIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Češeniku v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 8. 2019 – PROMETNA NESREČA V TRZINU IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen le voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (1,10 mg/l), zaradi neprilagojene hitrosti pa je nato trčil v semafor. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozila pod vplivom alkohola (1,10 mg/l). Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 8. 2019 – POSKUS VLOMA V DELAVNICO NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v delavnico. Ugotovljeno je bilo, da je NN z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti vhodna aluminijasta vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

22. 8. 2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 8. 2019 ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU V DOMŽALAH
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasila občanka in naznanila, da je pri dvigu denarja na bankomatu, le-tega tam pozabila, ob prihodu nazaj pa le-tega ni bilo več. Policisti v zvezi navedenega kaznivega dejanja Zatajitve še zbirajo obvestila in bodo po končanem preiskovanju podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

24. 8. 2019 – TATVINA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca v trgovini na Viru ukradla več različnih parfumov, s čimer sta oškodovala podjetje za 586 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2019 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vinjenem občanu, ki krši javni red in mir na javni prireditvi. Policisti so na poti na kraj izsledili navedenega, kateri je s kolesom močno vijugal po cesti. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Pri samem postopku je ponovno kršil JRM in kljub opozorilo policistov, da preneha s kršitvijo, tega ni upošteval, zaradi česar mu je bila na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju so policisti zaradi več kršitev izdali plačilni nalog.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale smo v mesecu juliju in avgustu 2019 obravnavali več požarov objektov in vozil. V zvezi navedenega naprošamo vse, ki imajo kakršno koli koristno informacijo, ki bi pripomogla k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačno anonimno telefonsko številko 080-1200.

OPOZORILO: ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.

Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO: AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov (povezani izdelki so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi