Kronika Policijske postaje Domžale: Ostal brez napitnine

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 4. 2019 do 14. 4. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku dve voznici, ki sta vozili brez veljavnega vozniškega dokumenta, od tega je ena voznica pri premiku vozila povzročila prometno nesrečo ter odpeljala s kraja. Voznica je bila naknadno izsledena. Dva voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec in sedla za volan, pa sta začasno ostala brez veljavnega vozniškega dokumenta. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in otrok kolesar, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Domžalski policisti so na podlagi obvestila občana izsledili pobeglega gojenca iz vzgojno izobraževalnega zavoda. Prav tako so obravnavali vlom v drvarnico, iz katere so neznani storilci odtujili dve otroški kolesi, tatvino denarja iz salona, v postopku pa so imeli tudi nekaj kršiteljev, katerim je bila zasežena manjša količina prepovedanih drog. Te so zasegli tudi prijeti tatici, ki jo je med tatvino v eni izmed domžalskih trgovin zalotil varnostnik. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 4. 2019 – VLOM V DRVARNICO V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v drvarnico v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko na vratih drvarnice ter tako prišel v notranjost le te, iz katere je odtujil dve otroški kolesi, s čimer je lastnika in lastnico oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 4. 2019 – IZSLEDITEV POBEGLEGA GOJENCA
Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi razpisanega iskanja za pobeglim gojencem vzgojno izobraževalnega zavoda in obvestila občana izsledili pobeglega gojenca ter ga po izsleditvi privedli nazaj v zavod, kjer so ga predali vzgojitelju zavoda.

9. 4. 2019 – TATVINA DENARJA IZ SALONA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz salona v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v čakalnico salona v Domžalah in iz na mizi odloženega pepelnika, odtujil napitnino, s čimer je lastnika oškodoval za 30 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Viru v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 4. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DEPALI VASI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Depali vasi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 4. 2019 – PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI V DOMŽALAH IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijeti osebi pri tatvini v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilka v trgovini odtujila več artiklov v vrednosti 34,86 EUR, pri tem pa je bila prijeta s strani varnostnika. Policisti bodo zoper storilko po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. V postopku s storilko so policisti le tej zasegli manjšo količino prepovedane droge, zaradi česar bodo zoper njo uvedli tudi hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12.4. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena otrok kolesar in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje s strani otroka kolesarja. V prometni nesreči se je otrok kolesar lažje telesno poškodoval in je sam naknadno iskal zdravniško pomoč v UBKC v Ljubljani. Ker je bil v prometni nesreči kot povzročitelj udeležen otrok, bodo policisti o zadevi napisali Uradni zaznamek.

12. 4. 2019 – ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku dva kršitelja, katerima je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

12. 4. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Rodici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 4. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM V DOMŽALAH IN VOŽNJA VOZILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Domžale. Ugotovljeno je bilo da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika povzročiteljice, katera je z vozilom trčila v parkirano vozilo, nato s kraja odpeljala ne da bi nudila podatke drugemu udeležencu. Voznica je bila naknadno izsledena, ugotovljeno pa je bilo, da je vozila vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici zaradi kršitve določil ZPrCP in ZVoz-1 izdali plačilni nalog.

14. 4. 2019 – ZASEG DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi