Kronika Policijske postaje Domžale: Oropala varnostnika, ko je z dnevnim izkupičkom zapuščal trgovski center

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 12. 2018 do 23. 12. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali osem vlomov, od tega so vlomilci štirikrat vlomili v stanovanjske hiše, dvakrat v tovorni vozili, enkrat v gradbeni zabojnik, enkrat pa so poskušali vlomiti v kolesarnico stanovanjskega bloka. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki sta vozila vinjena, eden je v Čepljah povzročil tudi prometno nesrečo, so policisti začasno odvzeli vozniški dovoljenji, mladoletnemu kršitelju, ki je brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki nista pripadali temu vozilu, pa so policisti odredili zaseg osebnega vozila. Policisti so obravnavali tudi tatvino koles ter poškodovanje stekla na oknu stanovanjske hiše, dvema kršiteljema pa zasegli manjšo količino prepovedanih drog.  Policisti obravnavajo tudi rop in sicer sta neznana storilca oropala varnostnika, ki je s prevzetim in primerno zavarovanim dnevnim izkupičkom zapuščal nakupovalni center v Domžalah. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 12. 2018 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK NA DELOVIŠČU V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni  o vlomu v gradbeni zabojnik na delovišču v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na delovišču s primernim orodjem na vzvod odlomil več ključavnic obešank na vratih gradbenega  zabojnika in iz njega odtujil več kosov gradbenega orodja. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 12. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

18. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl stransko okno stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, katero je pregledal ter iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.  12. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ČEPLJAH IN ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Čepljah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča, tam trčil v obcestno ogledalo, ter se z vozilom prevrnil na bok. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Voznik je bil s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale zaradi lahkih telesnih poškodb odpeljan na pregled v UB KC v Ljubljano. Policisti bodo zoper voznika na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog skupaj z njegovim vozniškim dovoljenjem.

18. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZAVRHU PRI TROJANAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zavrhu pri Trojanah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, katero je pregledal ter iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 2.250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V SREDNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo okna na parkiranem tovornem vozilu in iz njega odtujil več kosov delovnega  orodja. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2018 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri  prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

19. 12. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZGORNJIH LOKAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zgornjih Lokah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec splezal na teraso stanovanjske hiše in tam s primernim orodjem na vzvod odprl okno dnevne sobe in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 12. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo okna na parkiranem tovornem vozilu in iz njega odtujil več kosov delovnega orodja. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.  12.  2018  –  ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladoletnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je imel na njem nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu. V postopku z mladoletnim voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta vozilo vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu so policisti mladoletnemu vozniku zasegli in jih bodo poslali na pristojno UE. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 12. 2018 – POSKUS VLOMA V KOLESARNICO STANOVANJSKEGA BLOKA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata kolesarnice v  kletnih prostorih stanovanjskega bloka v Domžalah, iz katere pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2018 – POŠKODOVANJE STEKLA NA OKNU HIŠE V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju stekla na oknu hiše v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v okno stanovanjske hiše vrgel kamen in razbil steklo, nato pa s kraja zbežal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2018 – ROP VARNOSTNIKA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale in ostale patrulje so bile obveščene o ropu varnostnika v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca oropala varnostnika, ki je s prevzetim in primerno zavarovanim dnevnim izkupičkom zapuščal enega izmed nakupovalnih centrov v Domžalah. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2018 – TATVINA KOLES V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega gospodarskega poslopja pri hiši odtujil žensko in moško gorsko kolo, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.12.2018 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost hiše, iz katere pa ni ničesar odtujil. Poskušal je vlomiti v sef, kar pa mu ni uspelo storiti. Materialna škoda okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža čas praznikov, kar večina ali pa vsaj nekateri izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob dejstvu, da so v tem obdobju tudi šolske počitnice. V  tem  času se policija sooči s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj, varnostjo cestnega prometa (zimske razmere in podobno), zaradi odsotnosti ljudi od doma pa tudi s problematiko kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse občane pozivamo k dvigu samozaščitnih ukrepov(zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi