Kronika Policijske postaje Domžale: Neznanec v lokalu poškodoval dve osebi

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 6. 2019 do 30. 6. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, od katerega pa je neznani storilec po sprožitvi zvočnega alarma odstopil. Kljub temu je z dejanjem povzročil za okrog 1.000 evrov škode. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom, tatvino dveh koles, posredovati pa so morali še zaradi nasilja v družini ter povzročitvijo lahkih telesnih poškodb, ki sta jih oškodovanca v lokalu prejela od neznanega moškega. Policisti so imeli v postopku tudi vinjenega voznika osebnega vozila, za katerega se je ugotovilo, da je vozil brez veljavnega vozniškega vozila. Policisti so vozniku vozilo zasegli, njega pa pridržali. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 6. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN s pomočjo primernega orodja na vzvod poskušal odpreti dvoje oken, kar pa mu ni uspelo. Nadalje je s pomočjo primernega orodja pristopil do steklenih vrat, katerega eno krilo je razbil in tako prišel v notranjost ter nato zaradi sprožitve zvočnega alarma odstopil od dejanja, zaradi česar je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je lastnika stanovanjske hiše oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24. 6. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti PP Domžale  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo da je NN voznik zaradi nepravilnega premika na parkirišču trčila v tam parkirano osebno vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi upravičencu nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo. Materialna škoda znaša okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve pobeglega voznika.

24. 6. 2019 – KAZNIVO DEJANJE LAHKE TELESNE POŠKODBE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o povzročitvi lahkih telesnih poškodb v enem izmed lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je NN poškodoval dva oškodovanca, tako, da sta zadobila lahke telesne poškodbe. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.6.2019 – TATVINA KOLESA
Policisti PP Domžale so  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred bazena odtujil zavarovano kolo znamke Lapierre Raid  277, ser. št. PT15115154. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.6.2019 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko izvajal psihično nasilje. Zoper storilca sledi KO na pristojno sodišče

28.6.2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale  so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN s pomočjo sile odprl vrata ter tako prišel v notranjost, od koder je odtujil kolo. S tem dejanjem je oškodoval lastnika stanovanjske hiše za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.6.2019  –  VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PRIDRŽANJE VOZNIKA PO 24.ČLENU ZPRCP
Policisti PP Domžale  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bil osebni avtomobil vozniku na podlagi 23. Člena ZPrCP  zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Prav tako so policisti vozniku na podlagi  24.člena  ZPrCP odredili pridržanje. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitev ZPrCP podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi