Kronika Policijske postaje Domžale: Nasilna do partnerja, poškodoval zapornice, vinjen trčil v hidrant …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 8. 2019 do 1. 9. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, tatvino denarnice, tatvino goriva na bencinskem servisu in vlom v mobilni zabojnik, iz katerega je neznani storilec odtujil motorno kosilnico. Policisti so obravnavali tudi nasilje v družini, kjer je partnerka že dlje časa nad svojim partnerjem izvajala psihično in fizično nasilje. Sledil je ukrep prepovedi približevanja, ki je bil v nadaljevanju s strani preiskovalnega sodnika potrjen. Neznanega storilca je Mengšu zmotila zapornica, saj jo je odlomil ter razbil senzor. V postopku pa so imeli policisti tudi tri vinjene voznike, eden izmed njih je pred tem povzročil prometno nesrečo ter s kraja odpeljal, drugi voznik pa je po postopku s policisti ravno tako odpeljal. Vožnja obeh ni trajala dolgo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

26. 8. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti vhodna stanovanjska vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

28. 8. 2019 – POŠKODOVANJE ZAPORNICE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju zapornice v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Mengšu odlomil zapornico, na zapornici pri izhodu pa je razbil senzor. Z dejanjem je lastnika oškodovan za okoli 1500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2019 – KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partnerka že dlje časa nad svojim partnerjem izvajala psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerki izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen. Zoper storilko sledi KO na pristojno sodišče.

28. 8. 2019 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je NN natočil za 88,15 EUR nafte in brez plačila s kraja odpeljal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 8. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ČEŠENIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 8. 2019 – PROMETNA NESREČA NA RODICI
Na Rodici je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nas vozilom ter trčil v živo mejo, hidrant ter drog javne razsvetljave, nakar je z vozilom nadaljeval pot. Iz poškodovanega hidranta
je iztekala voda, ki je zalila kletne prostore bližnje stanovanjske hiše. Policisti so pobeglega povzročitelja izsledili v bližini prometne nesreče, z njim opravili postopek pri čemer je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Povzročitelj si je prislužil plačilni nalog.

30. 8. 2019 – TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
V eni izmed prodajaln v Domžalah je storilec iz nakupovalne vrečke, ki jo je imela oškodovanka v nakupovalnem vozičku, vzel denarnico z vsebino. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2019 – VLOM V OBJEKT V MENGŠU
V Mengšu je storilec vlomil v mobilni zabojnik ter iz njega odtujil kosilnico znamke OHV MM GARDEN S530, vredno okoli 1.000 EUR. Policist v zvezi izsleditve storilca ter najdbe odtujene kosilnice nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

1. 9. 2019 – ZASEG VOZILA
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da ima preizkušenec 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vendar pa slednji le tega ni upošteval, ter se z vozilom odpeljal. Policisti so kršitelja ponovno ustavili in opravili postopek ter mu vozilo zasegli in ga odpeljali v hrambo. Voznik je prejel plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

****************************************************************************************

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

OPOZORILO: ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.

Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO: AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov (povezani izdelki so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Po pooblastilu komandirja PP Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi