Kronika Policijske postaje Domžale: Medtem, ko se je brezskrbno zabavala, ji je sunil denarnico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 8. 2018 do 26. 8. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tatvino šestih koles, kros motorja, motorne žage in tatvino delov osebnega vozila. V Dobu pri Domžalah so policisti odkrili pred dnevi ukradeno osebno vozilo, ki so ga nato vrnili lastniku. Policisti so v Ihanu prijeli štiri osebe, ki so izvršile tatvino 55 radiatorjev. V Domžalah so imeli v postopku tudi voznika neregistriranega vozila, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo vozniku zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti so v Trzinu opravili hišno preiskavo, kjer so zasegli sadike rastline konoplje, vršičke neznane rastline in še nekaj pripomočkov. Prav tako so policisti v preteklem tednu obravnavali dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Neznani storilec je minuli vikend izkoristil gnečo in zabavo na prireditvi v Domžalah, saj je iz nahrbtne ženske torbe odtujil žensko črno denarnico znamke Gucci z vsebino. Lastnico je nepridiprav oškodoval za 1.400 evrov. Več o kroniki Policijske postaje Domžale si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 8. 2018 – TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini delov osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z OA znamke BMW, serije 5, odtujil okrasni pokrov in ogledalo z levega ogledala na parkirišču v Domžalah. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250  EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2018 – ODKRITO IN VRNJENO UKRADENO VOZILO V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o sumljivem vozilu, ki je parkirano v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da gre za OA znamke Citroen Xsara, karavan izvedbe, registrskih številk ljubljanskega registrskega območja, ki je bilo dne 14. 8. 2018 ukradeno. Policisti so po ogledu vozila in vseh zbranih obvestilih zgoraj  naveden OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2018 – VLOM V DVE KLETI IN TATVINA KROS MOTORJA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale bili obveščeni o vlomu v dve kleti in tatvini kros motorja v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 00.30 in 11.00 uro na vzvod vlomil v klet in od tam odpeljal kros motorno kolo znamke Loncin 125, črno in roza barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani opravili hišno preiskavo v Trzinu in pri tem zasegli 4 sadike rastline konoplje rastline, 11 kozarčkov z vršički neznane rastline, mlinček z delci neznane rastline in mobilni telefon. Policisti so opravili ogled kraja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018 – TATVINA KOLESA IN MOTORNE ŽAGE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa in motorne žage v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže pri hiši ukradel črno rdeče moško športno kolo Wilier Montegrappa sora, ser. št. W6100232 in motorno žago Stihl 250. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 630 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil ob ograjo zaklenjeno moško gorsko kolo znamke Ghost SE 9000, št. okvirja DTA99102619, bele barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.  8.  2018  –  ZASEG OSEBNEGA VOZILA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 8. 2018 – PRIJETE OSEBE PRI TATVINI V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so na podlagi obvestila varnostne službe ustavili kombinirano vozilo, v katerem so se nahajale 4 osebe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so le-ti predhodno iz objekta v Ihanu izvršili tatvino 55 radiatorjev v vrednosti cca. 2000 EUR. Radiatorji so bili zaseženi in vrnjeni odgovorni osebi oškodovanega podjetja. Policisti bodo zoper omenjene osebe podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 8. 2018 – VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v  času od 23. 8. 2018 do 24. 8. 2018, v Domžalah iz vrtne lope vzel gorsko kolo znamke CUBE, tip AIM RACE, ser.  št  okvirja W0W63673ACCN, bele barve, vredno okoli 480 EUR. Z namenom, da si ga protipravno prilasti, je z neznanim primernim orodjem preščipnil okovje ključavnice obešenke in tako prišel v notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26.   8.  2018  –  TATVINA KOLESA IZ  OGRAJENEGA PROSTORA DVORIŠČA STANOVANJSKE HIŠE NA PODREČJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 24. 8. 2018 do 25. 8. 2018, med 23.15 in 10.45 uro iz delno odprte kolesarnice na dvorišču stanovanjske hiše na Podrečju, odtujil tam parkirano, nezaklenjeno športno kolo znamke Scott, fluorescentno rumene barve, NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2018 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ TORBE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 25. 8. 2018 do 26. 8. 2018 med 23.30 in 2.00 uro v šotoru javne prireditve v Domžalah, iz nahrbtne ženske torbe odtujil žensko črno denarnico znamke Gucci z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2018 – TATVINA KOLESA NA PODREČJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 26. 8. 2018, med 19.00 in 19.10  uro na  naslovu Podrečju iz odprte garaže vzel oškodovancu njegovo treking kolo znamke Olympia, neznanega tipa, črne barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

—————————————————————————————————–

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi