Kronika Policijske postaje Domžale: Med plesom mu je iz žepa jakne sunil mobitel

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 11. 2018 do 25. 11. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tri vlome, v enem primeru je ostalo pri poskusu, saj storilec ni uspel odpreti vhodnih vrat gostinskega lokala, v dveh primerih pa je storilcem uspelo vlomiti, s tem, da so bili osumljenci, ki so vlomili v trzinsko trgovino in iz nje odtujili suhomesnate izdelke, kmalu po vlomu s strani policistov izsledeni in prijeti. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, enemu vozniku pa je bilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljena, vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Policisti so obravnavali še nasilje v družini ter drzno tatvino mobitela, ki se je zgodila v gneči med plesom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 11. 2018 – VLOM V TRGOVINO SPAR V TRZINU IN PRIJETJE OSUMLJENCEV
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino Spar v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z neznanim primernim orodjem, na vzvod odprli vrata skladišča od koder so odtujili suhomesnate izdelke. Pri pregledu širše in ožje okolice so bili osumljenci izsledeni. Pri nadaljnjem postopku so jim bili suhomesnati izdelki zaseženi ter vrnjeni odgovorni osebi družbe Spar. Policisti bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

21. 11. 2018 – POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata gostinskega lokala, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 11. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V KAMNIKU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da so bili v prometni nesreči II. kategorije udeleženi voznica osebnega avtomobila in voznik osebnega avtomobila, v katerem je bila tudi sopotnica. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti naknadno izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala sopotnica v vozilu voznika, katera je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC v Ljubljano.

22. 11. 2018 – VLOM V TOVORNO VOZILO NA BENCINSKEM SERVISU OMV V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na bencinskem servisu OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način odklenil ključavnico voznikovih vrat na tam parkiranem tovornem vozilu in iz notranjosti odtujil torbico z vsebino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 11. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so bili v prometni nesreči II. kategorije udeleženi voznik tovornega vozila, voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji  voznika tovornega vozila, kateremu so policisti izdali plačilni  nalog. V prometni  nesreči se je poškodovala voznica osebnega avtomobila, katera je naknadno sama iskala zdravniško pomoč.

23. 11. 2018 – ZASEG MOTORNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 11. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi kršitve ZJRM pa so mu izdali plačilni nalog. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in v nadaljevanju s strani preiskovalne sodnice tudi podaljšan. Zoper storilca sledi KO na pristojno sodišče.

25.11.2018 – DRZNA TATVINA MOBITELA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini mobitela v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med plesom v gneči oškodovancu iz žepa moške jakne, na posebno drzen način, vzel mobilni telefon znamke APPLE. Materialna škoda znaša okoli 500. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi