Kozjansko Dobrodošli v Domžalah

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici je bilo v soboto, 4. julija 2015, ponovno veselo. Predstavili so se namreč gostje iz Kozjanskega. Po zraku so se mešale vonjave morskih dobrot, ki jih je ribič Edi s svojo ekipo pripravljal in stregel obiskovalcem, po kavi je zadišalo z stojnice Kavarne Florjan, Turizem Podčetrtek in Kozje sta se predstavila s številnimi prospekti, s katerimi so obiskovalce vabili v svoj kraj ter seveda s številnimi njihovimi dobrotami.

Mnogo lepot se skriva v njihovem koncu in samo čakajo, da gostom z veseljem razkažejo Podčetrtek, Bistrico ob Sotli ter Kozje. Obnovili so grad v Podsredi in je odprt za javnost. Če tako gledaš, je res bolje pustiti evre v Sloveniji, saj sigurno večina Slovencev ni videla več kot pol Slovenije, ostale turistične destinacije po svetu pa so itak že samo prestiž.

S kotla Gobarskega društva Kozjansko s Kozjega je dišalo po odlični gobovi juhi ter raznih drugih jedi z gobami. Pekarna pod Gradom iz Podčetrtka  je ponudila kruh, rezance, jabolčne sokove, peciva …. same dišeče dobrote so nas gledale s stojnice in marsikatera ta dobrota je menjala lastnika. Ekološka kmetija Kukovičič je ponudila čemažev in druge namaze, rezance iz različne moke, peciva … Marica Kolar je ponudila več vrst letošnjega slastnega medu. Domačija Zakošek je imela v ponudbi razne marmelade in sokove ter sadne likerje. Ekološka kmetija Krivec je ponudila več vrst domačega kruha, peciva, piškotov, sokov, rezancev … Kmetija Ivanc iz Buč pa je ponudila več vrst raznorazne moke, konopljino olje, peciva … Rezbar Marko Kostanjšek pa je ponudil razne lepe stvari iz lesa; od žloc, podstavkov, desk za rezanje, pručke, lesene sklede …

Prireditev je spretno vodila Barbara Pirih, za ozvočenje je poskrbel Primož Košak s sinom. Seveda pa, kot se za tako prireditev spodobi, če se le najde čas, se dobijo tudi župani gostiteljev in gostov. Tako sta se na tržnem prostoru pridružila župan Občine Domžale Toni Dragar ter županja Občine Kozje Milenca Krajnc. Seveda je stekel pogovor in na koncu izmenjava daril. Za dobro voljo na tržnem prostoru so poskrbeli pevci kvarteta Spomin iz Kozjega ter harmonikar Pepi ter trije mladi nadebudni harmonikarji, ki so s svojim petjem ter harmoniko pritegnili še več obiskovalcev na tržnico.

Ob desetih se je na tržni prostor pripeljal tudi mobilni tovornjak s kuhinjo FerFud, ki na slovenske ulice pripelje nove kulinarične izkušnje. Do finih grižljajev po fer ceni lahko pridete na spletni strani ferfud.si, med objavo izberete facebook ali twitter ter se prijavite v aplikacijo, izberete med podanimi primeri ali pa priredite svoje primere ter objavite. Po e-mailu prejmete qr kodo, ki jo lahko le na dan prejema zamenjate za fini grižljaj, če pa postopek ponovite, lahko okusite še kakšen izbran grižljaj več. Lahko pa pri mobilni kuhinji plačate koliko želite, saj ceno določite sami glede na to, koliko se vam zdi vredna hrana in s tem prispevate v dobrodelne namene. Vsi prihodki, razen davkov, ki gredo državi, se podarijo Botrstvu, ki potem porabi denar za dobrodelne projekte, za otroke.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov