V prvih vrstah tudi prostovoljci Območnega združenja Rdečega križa Domžale

Na meji z Italijo od 11. marca 2020 veljajo posebni ukrepi. Mejo je mogoče prehajati le na šestih nadzornih točkah, na katerih nadzor izvajajo policisti, z njimi pa so tudi prostovoljci Rdečega križa, ki voznikom pri katerih policisti zahtevajo preverjanje zdravstvenega stanja, izmerijo telesno temperaturo.

Med prostovoljci, ki na mejnih prehodih z Italijo izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja, so tudi pripadniki ekipe prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Domžale. Vsako soboto se na enega izmed mejnih prehodov, mejo z Italijo je mogoče prehajati le na šestih nadzornih točkah, podata dva prostovoljca ekipe prve pomoči OZKR Domžale.

Dvojica je sestavljena iz prostovoljca, ki meri temperaturo in je v polni zaščitni opremi, ter prostovoljca, ki v tem času skrbi za beleženje podatkov, prinašanje opreme, razkuževanje termometra in ostala opravila, ki jih prostovoljec v zaščitni opremi ne sme izvajati. Domžalski prostovoljci pravijo, da so njihove izkušnje z mejnih prehodov zaenkrat pozitivne, saj so ljudje v večini primerov ozaveščeni in lepo sodelujejo z enotami, ki jih sprejemajo na mejnih prehodih.

Sicer so pa predstavniki OZKR Domžale že ves čas aktivni tudi v okviru Štaba CZ Občine Domžale, saj preko njih s pomočjo tabornikov in skavtov poteka nemotena pomoč ogroženim starejšim občankam in občanom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Štab CZ Občine Domžale

Tagi