Pošta Domžale ponovno odpira svoja vrata

Včeraj smo na našem portalu poročali, da so domžalsko pošto zaradi suma okužbe z novim koronavirusom pri osebi, ki je zaposlena na pošti, preventivno zaprli. Pošta Slovenija je ob tem ravnala v skladu s protokoli, zaposlena je v samoizolaciji, prostori pa so bili razkuženi s strani pooblaščenih izvajalcev. Pošta Domžale bo ponovno odprta od petka, 20. marca 2020 dalje, vendar s skrajšanim delovnim časom, in sicer od 9. do 15. ure. Ob sobotah pošta ne bo poslovala.

Na Pošti Slovenije so nam v zvezi z zaprtjem domžalske pošte povedali, da je Pošta 1230 Domžale od včeraj do konca današnjega dne zaprta zaradi suma okužbe ene od zaposlenih na pošti s koronavirusom. Pošta Slovenije je ravnala v skladu s protokoli. Zaposlena je v samoizolaciji po navodilih svojega zdravnika in ni bila testirana na okužbo s koronavirusom. Prostori pošte so bili razkuženi s strani pooblaščenih izvajalcev,  s katerimi ima Pošta Slovenije sklenjene pogodbe.

Od jutri dalje bo pošta ponovno odprta, vendar s skrajšanim delovnim časom, in sicer od 9. do 15. ure. Ob sobotah pošta ne bo poslovala.

Na Pošti Slovenija so nam še povedali, da imajo za takšne primere vzpostavljen sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja, v sklopu katerega že od februarja deluje delovna skupina, ki neprestano spremlja situacijo, sprejema ukrepe, prav tako pa dosledno sledi tudi vsem naloženim in priporočenim ukrepom tako NIJZ kot drugih pristojnih inštitucij. Izdelane in pripravljene ima tudi različne scenarije in protokole delovanja za obvladovanje tveganja vpliva pojavnosti koronavirusa na poslovanje Pošte Slovenije.

Miha Ulčar; Foto: Uroš Juračič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi