Pomagajo tudi drugače – poklicni gasilci CZR Domžale darovali kri

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Tudi v tem času, ko se soočamo z epidemijo koronavirusa so za zdravstveni sistem izredno pomembni tudi krvodajalci. Tega se dobro zavedajo tudi poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale, saj je danes njihova I. izmena na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani darovala kri.

Vsi dobro vemo, da so gasilci vedno pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku. Tudi v teh dneh ko se soočamo z epidemijo koronavirusa, so v stalni pripravljenosti in pripravljeni priskočiti na pomoč zdravstvenemu osebju ter civilni zaščiti, kjer potekajo številne aktivnosti za preprečevanje širjenja koronavirusa.

I. izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodi Jani Jeraj, je danes darovala kri, saj se gasilci dobro zavedajo, da je darovanje krvi nujno tudi v času koronavirusa.

Darovanje krvi spada med nujne primere tudi v tem času, ko se spopadamo z epidemijo koronavirusa. Zaradi tega je v skladu z vladno uredbo za darovanje krvi dovoljeno zapuščati dom. Čeprav so v teh dneh zamrznili nenujne kirurške posege, manj pa je tudi prometnih nesreč, je vsekakor pomembno, da se ohranja zadostno zalogo krvi tako za kronične bolnike kot za nujne primere.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi