Koronavirus: Aktualne informacije v občini Domžale (27.3.2020)

Dobro sodelovanje vseh ekip in služb

Danes se je župan, Toni Dragar sestal s predstavniki ZD Domžale in člani Štaba Civilne zaščite Občine Domžale. Pregledali so aktivnosti, ki potekajo v naši občini za zaustavitev epidemije COVID-19.

Štab civilne zaščite Občine Domžale koordinira vse aktivnosti in dejavnosti vseh organov in služb. Štab je v stalnem stiku z Regijsko upravo za zaščito in reševanje Ljubljana in drugimi pristojnimi institucijami in organizacijami. Prioritetne aktivnosti štaba so še vedno usmerjene v vzpostavitev sistema samooskrbe z nujno potrebno zaščitno opremo za vse reševalne ekipe in službe ter v oskrbo ogroženih občank in občanov.

ZD Domžale zagotavlja nujno medicinsko pomoč na območjih občine Domžale, Kamnik, Trzin, Mengeš, Komenda, Lukovica in Moravče.

Štab Civilne zaščite Občine Domžale in ZD Domžale sta v stalnem stiku s predstavnikoma Doma upokojencev Domžale in Comettom, ki izvaja pomoč na domu.

Vse ekipe in službe so dobro organizirane, usposobljene in dobro sodelujejo med seboj.

V občini Domžale ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bodo s strani Občinskega štaba CZ Občine Domžale podali predvidoma vsak dan.

Do 26. marca 2020 (do 10. ure) je bilo med prebivalci občine Domžale odkritih in potrjenih trinajst primerov okužb z novim koronavirusom.

Občane in občanke v Štabu CZ Občine Domžale še naprej naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Prav tako jih naprošajo, da ne prihajajo v Zdravstveni dom, če res ni nujno.

  • OO Rdeči križ Domžale – 031/699-224 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Za starejše občane, ki živijo sami in potrebujejo dostavo nujnih življenjskih potrebščin.
  • ZD Domžale– 041/410-238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči.

Miha Ulčar; Foto: Občinski štab CZ Občine Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi