Dosledno upoštevanje priporočil in navodil NIJZ na kamniškem mestnem kopališču

Kljub temu, da so kamniško kopališče odprli že 12. junija, se je kopalna sezona na kamniškem kopališču s preteklim vikendom, ko so imeli v Kamniku več sonca, šele dobro začela. Zaradi lepega vremena in posledično povečanega obiska priljubljenega mestnega bazena so upravljavci, kljub dobri pripravi in upoštevanju priporočil s strani NIJZ, prišli do spoznanja, da bo potrebno nekatere aktivnosti na kopališču še dodatno omejiti in poostriti nadzor upoštevanja priporočil NIJZ.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so povedali, da so razlog za njihovo odločitev predvsem kopalci, ki ne upoštevajo njihovih opozoril pri upoštevanju priporočil in obveznosti podanih s strani NIJZ. Glavna priporočila, ki se ne upoštevajo so:

  • zadrževanje do 500 oseb na kopališkem kompleksu,
  •  87 družinsko nepovezanih oseb v olimpijskem bazenu in 5 v otroškem bazenu,
  • obvezna uporaba mask v sanitarijah,
  • upoštevanje medsebojne razdalje v vodi vsaj 2 metra in na prostem vsaj 1, 5 metra,
  • obvezno tuširanje pred vsakim vstopom v vodo,
  • dezinfekcija rok in ostala priporočila.

“Naši zaposleni bodo še naprej prijazno opozarjali na vse kršitve priporočil, hkrati pa bomo ob večjem številu kopalcev v olimpijskem bazenu vse tiste, ki ne bodo aktivno plavali in se bodo zadrževali oziroma le namakali ob robovih, prijazno zaprosili, da zapustijo bazen. V otroškem bazenu bodo lahko samo neplavalci in eden od staršev. Opozarjali bomo tudi na nošenje mask v sanitarijah, zato pozivamo vse obiskovalce, da jih imajo s seboj. Če bo še naprej prihajalo do kršitev glede uporabe mask, bomo na kopališče dovolili vstop le obiskovalcem, ki bodo pokazali masko pri vhodu. V primeru napovedanih zaostritev priporočil s strani vlade (za javno zbiranje oseb), pa se lahko zgodi, da bomo primorani kopališče začasno zapreti,” poudarjajo na Zavodu za šport in kulturo Kamnik.

Zato vas še enkrat prosimo, da upoštevamo vsa priporočila in tako vladi ne damo razlogov za zaprtje kopališč.

Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar še dodaja: »ZTŠKK priporoča, da še vedno vsi delujemo predvsem preventivno, premišljeno ter odgovorno do sebe in drugih – predvsem do najbolj ogroženih skupin. Navodila pristojnih institucij za higieno rok ter druga priporočila na https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sport_bazeni.pdf : Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije, ki jih lahko pridobite vsak dan med 8. in 20. uro na brezplačni telefonski številki 080 1404.

Ponovno – dobrodošli!«

Miha Ulčar; Foto: ZTŠK Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi