Koncert domačih viž in pesmi “Glas prinašamo zvečer med vas”

Ljudske pevke PREDICE iz Kamnika so nas v petek, 19. septembra 2014, povabile na 11. srečanje, pravzaprav koncert domačih ljudskih viž in pesmi, ki se je odvijal v Domu kulture v Kamniku, kjer so nam zapeli in zaigrali ljudski pevci in pevke ter zaigrali ljudski godci.

Prvi je zagodel godec Jože Jagodic, ki je s frajtonarice izvabljal čudovite zvoke. Ker je Jože tudi član ljudskih pevk Predic iz Kamnika, so z njim tudi predice zapele eno pesem. Nastopili so še Ljudski pevci iz Komende, Ljudske pevke LIPA iz Šmartnega ob Dreti, Ljudski pevci iz Tuhinjske doline, Citrarsko pevski trio, pevki Ana in Manca Plahutnik, hčerki Tomaža Plahutnika, ki ju je spremljal na citrah. Kvartet Jutro z Jezerskega, bratranci med seboj s priimkom Smrtnik. Zaigrali so še Godci iz Komende, ki spremljajo tudi veteransko folklorno skupino. Za konec so zapele še Predice ob spremljavi Jožeta Jagodica.

Tone Ftičar z JSKD izpostava Kamnik je vse lepo pozdravil ter čestital pevcem in godcem za ta lep kulturni večer, ki si ga je ogledalo več kot pol dvorane gledalcev. Za konec so vsi združeni na odru skupaj zapeli še eno pesem, zatem pa se je dogajanje preselilo v stranski prostor na zakusko. Prireditev je lepo vodila pevka Predic Jelica Slavič.

Želimo si še več takih kulturnih večerov, so si bili enotni obiskovalci koncerta.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov