Koncert božičnih pesmi pod nebesnim svodom v Loki pri Mengšu

Pevska skupin RŽ je v mesecu obdarovanj, notranjega miru in rojstvu deteta Jezusa veliki množici obiskovalcev podarila tisto, kar nam je najljubše – lepo božično pesem!

Prijeten božični večer, ki nam je napolnil dušo in srce, so nam za praznik Jezusovega rojstva podarili KD Antona Lobode in Pevska skupina RŽ. V nedeljo 25. decembra 2016, so izvedli krajši koncert božičnih pesmi v parku pri kamnitem mostu v Loki pri Mengšu. Množica obiskovalcev je presenetila tudi pevsko skupino RŽ, zato se vsem prav lepo zahvaljujejo.

"Dragi prijatelji, kako se vam zahvaliti za nocojšnji veče … Beseda hvala je premalo … Pa vendar, hvala za krasen večer, pravi božični večer. Hvala za čudovito, praznično vzdušje. Hvala za tako številčen obisk, presegli ste naša pričakovanja, presegli celo naše želje … Zares hvala in upamo, da smo vam uspeli pričarati vsaj malo čarobnosti na tako poseben dan. Upamo, da boste prihodnje leto ponovno z nami. Še enkrat hvala, ker ste!"

Je kaj lepšega kot večerni kratek sprehod do, z lučkami okrašenega in osvetljenega loškega mostu, se do njega sprehoditi ob vseh lučkah, ki svetijo iz domov, po vrtovih, lučke z nebesnega svoda in nato s prijatelji nazdraviti, jim seči v roko in zapeti kakšno lepo, staro božično pesem?

Na vasi se ljudje znajo družiti, pomagati drug drugemu, stopiti skupaj, presenetiti z dobrimi deli, držati skupaj, uživati in se veseliti skupaj, zato tudi tak koncert, ki so ga pripravili in nam ga zapeli dekleta in fantje pevske skupine RŽ pod vodstvom umetniškega vodje Andreja Ropasa, ne uide vaškim očem. Tako so se družili ob lepi božični pesmi stari in mladi, dedki in babice, očetje in mame, otroci, vnuki in pravnuki, da so podoživeli res lep božični večer ter si segli v roke, toplo objeli, nekaj toplega spili in sladkega pojedli. Ja, to je prava vaška idila.

Lepe slovenske božične pesmi so izzvenele z ubranim večglasnim petjem, tudi mraz, ki je pritiskal z nebesnega svoda, posejanega z mnogoterimi migetajočimi lučkami, ni zmotil tega prazničnega vzdušja. Tako smo premierno slišali tudi čisto njihovo pesem, katere besedilo je napisal Jože Brojan, uglasbil pa jo je umetniški vodja pevske skupine RŽ, Andrej Ropas. Ob koncu pa smo vsi obiskovalci koncerta skupaj s pevsko skupin RŽ zapeli še "Sveta noč, blažena noč" in čarobnost božičnega večera se je s to povezanostjo ljudi še bolj okrepila. In tudi deseto leto pevske skupin RŽ se ni mogla končati lepše, kot se je na ta božični dan.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov