Zahvala zdravstvenim delavkam in delavcem, vseh profilov

Spoštovani zdravstvene delavke in delavci, vseh profilov.

Kako naj se vam zahvalimo za požrtvovalno, humano delo, ki ga opravljate v tem času negotovosti, ko se ne upamo ponuditi sočloveku roke, kaj šele prve pomoči?

Obsedeni s številnimi prepovedmi, informacijami in strahovi upamo, da bo epidemija minila v kratkem. Vendar časovnega roka nihče ne upa in ne more napovedati.

Lahko smo srečni, da imamo javno zdravstvo in dobre strokovnjake na vseh poljih zdravstvene oskrbe. Kljub temu je vprašanje, kako se bomo spoprijeli z vsem, kar nam prinaša Corona virus.

Upam, da smo ljudje zdaj že dovolj sposobni prispevati svoj (nujni) delež k omejitvi epidemije, čeprav si je težko predstavljati, kaj vse se lahko zgodi v daljšem obdobju karantene?

Solidarnost je na preizkušnji, saj si je nismo nikoli predstavljali tako, da bo med nas prinesla osamitev in prepoved telesne bližine. Brez tega pa je dolgo časa težko normalno živeti.

Želimo si, da bi pandemija spametovala vlade sveta in jim pokazala pomen razvoja medicine, preventive in znanosti, predvsem pa skrbi ne le zase temveč tudi za drugega. Humanizem, solidarnost, povezovanje bomo morali obuditi v življenje, če bomo hoteli zgraditi družbo na novih, boljših temeljih, s spoštovanjem do narave, ki smo ji naredili toliko hudega.

Še  enkrat – hvala za to, da ste z nami, ko nam je najtežje.

Ostanimo vsi kar se da zdravi!

Miomira Šegina

 

Komentarji uporabnikov
Tagi