Prihod trojke je neizogiben! Obiskala nas bo namreč takoj po novem letu …

Odhaja staro, prihaja novo … To je že dokaj obrabljena fraza, ki jo bomo poslušali vse do novega leta. Pa bo res tako? Nekaj novega bo zagotovo. Zamenjala se bo letnica v koledarju, zamenjala se bo letnica v naši starosti, kaj novega bomo doživeli …

Seveda ne smemo pozabiti na posebno novost, ki bo kmalu razveselila vse državljane. Po novem letu bomo v poštne nabiralnike prejeli položnice za plačilo davka na nepremičnine. Oblast se je namreč odločila, da bomo veliko bančno luknjo, ki so jo povzročili nesposobni bankirji in tajkuni, seveda z roko v roki s politiki, solidarnostno pomagali krpati vsi državljani. Pri tem novem davku gre v prvi vrsti za solidarnost, saj so bili bankirji izredno solidarni s tajkuni, ko so jim pod mizo podeljevali milijonske kredite brez kritja in na lepe oči, ki nikoli niso bili vrnjeni in tudi nikoli ne bodo. Bomo pa za njihove nekaznovane neumnosti oziroma kriminalna dejanja, drago in to še zelo dolgo plačevali vsi davkoplačevalci.

Seveda pri tem kaj bo novega, ne smemo pozabiti tudi na nove politične stranke. Ena je nastala pred kratkim, še kakšna pa bo zagotovo tudi v prihodnjem letu. Skratka te nove stranke nam bodo ponujale svežino, nove programe in ideje, za katerimi se bodo skrivali stari obrazi, ki se selijo iz enega tabora v drugega po principu: »Malo tukaj, malo tam, jutri pa še kam drugam.« Že iz prakse dobro vemo, da je vse kar je novega pri novonastalih strankah edino novo ime in kakšen nov obraz, za katerim se skrivajo stari obrazi in seveda razni strici in tete. Vse ostalo pa je staro in preživeto.

Še ena novost nas čaka v let 2014: Prihod trojke. Kljub temu, da oblastniki pravijo, da ne bo rabila hoditi k nam, saj zmoremo sami, bo le-ta prišla in to prav kmalu. Njihov prihod ne bo preprečil nov davek na nepremičnine in ne bo ga preprečil, če si bomo pasove zategnili do konca. Prav tako njihov prihod ne bo preprečilo tudi to, če bomo namesto kruha, ker si ga ne bomo mogli več privoščiti, jedli potico. Dejstvo je, da trojka v vsakem primeru pride in tudi datum njihovega prihoda je že znan: 6. januar 2014!

Trojka, ki nas bo obiskala pa nam bo prinesla posebno sporočilo, ki se bo glasilo, da če hočemo preživeti kot družba in država, potrebujemo povratek k izgubljenim vrednotam. Vprašanje pa je, če bomo sposobni to sporočilo razumeti? Politiki, tajkuni in še nekateri priveski ga zagotovo ne bodo razumeli, saj jim takšno stanje v katerem se nahajamo omogoča lagodno in brezskrbno življenje. Ga bomo znali razumeti navadni državljani?

Ob prihajajočih praznikih vam želim vesele Božične praznike in veliko sreče, zdravja in optimizma v prihajajočem letu 2014. In naj vam trojka, ki nas bo obiskala kmalu po novem letu odpre oči in srce!

Avtor: Miha Ulčar, urednik; Fotografija je simbolična
Tagi