Pohvala domžalskim policistom

Na naše uredništvo se je naš obrnil bralec, ki je izrazil željo, da bi javno pohvalil policiste Policijske postaje Domžale, saj je v zadnjem obdobju večkrat opazil, da so se v centru Domžal pojavili policisti v peš patruljah. Njegovo pismo si lahko preberete v nadaljevanju.

V zadnjih dneh sem večkrat opazil domžalske policiste, ki peš patruljirajo po centru Domžal, kar močno pozdravljam, saj saj se zavedam, da je njihova pristnost v takšni obliki zelo pomembna za zagotavljanje večje varnosti v naši skupnosti, obenem pa prisotnost policistov pri občanih vpliva na zmanjšanje strahu pred kriminaliteto in zmanjšanje občutkov ogroženosti.

Peš patrulj policistov v zadnjih letih po Domžalah ni bilo videti veliko. Kot mi je znano, razlog ni bil v tem, da za takšno obliko patruljiranja ni bilo interesa s strani Policije, ampak predvsem iz razloga kadrovske podhranjenosti, s katero so se spopadale številne policijske postaje. Če ni dovolj ljudi, poleg rednega dela, ki ga ima Policijska postaja Domžale zelo veliko, saj pokriva območje nekdanje bivše občine Domžale, težko opravljaš še kakšne takšne naloge, kot je peš patruljiranje.

Upam, da bomo v bodoče lahko večkrat videli domžalske policiste na peš patruljah po Domžalah. Prepričan sem, da se večina občank in občanov s tem strinja in to tudi pozdravlja. No, razen tistih ta najbolj porednih.

B. R.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi