Zahvala stanovalcev soseske Zeleni gozdiček Moste pri Komendi vsem donatorjem, prostovoljcem, gasilcem in vojakom

Spoštovani donator, prostovoljec, gasilec, vojak.

 

Z iskrenimi besedami spoštovanja vam izražamo globoko hvaležnost za vašo velikodušno podporo našim solidarnostnim delovnim akcijam za obnovo soseske Zeleni gozdiček po nedavnih poplavah. Vaš prispevek je odigral ključno vlogo pri lajšanju trpljenja in zagotavljanju nujnih življenjskih potrebščin prebivalcem iz povsem poplavljenih stanovanj v našem naselju, z donirano hrano in pijačo pa smo poskrbeli tudi za tople obroke in odžejanje za gasilce, vojake in prostovoljce, ki so sodelovali v intervencijah in delovnih akcijah čiščenja in odpravljanja najbolj neposredne škode.

 

V zaporedju delovnih akcij je bilo pri nas več kot 200 gasilcev in pripadnikov civilne zaščite, vsaj 50 pripadnikov Slovenske vojske, na desetine prostovoljcev iz vseh koncev Slovenije, družine in prijatelji stanovalcev, sosedje. Tudi zaradi vaših delovnih rok, podpore in donacij je naša sosedska skupnost v ključnem trenutku lahko ohranila svoje osnovne strukture in zmogljivosti ter se uspela samoorganizirati v učinkovito delovno brigado, s tem pa ustvarila trdne temelje za dolgoročno okrevanje. Sploh se je vaša hitra pomoč izkazala za bistveno v prvem tednu po naravni nesreči, ko naše naselje ni imelo niti elektrike in dotoka vode niti dostopne obratujoče trgovine z živili.  

 

Vaša velikodušnost pa je segla dlje od preprostega dejanja žrtvovanja oz. doniranja – s svojimi prispevki ste namreč poslali tudi sporočilo upanja in solidarnosti, ki je pomagalo okrepiti duha skupnosti v teh težkih časih. Razumeli ste potrebo, da sta v trenutkih krize naši najmočnejši orodji enotnost in sočutje.

 

Obnovitveni proces bo dolgotrajen, a s takšno podporo, kot ste jo izkazali, bomo zmogli premagati vse izzive. Vaša pripravljenost in dobrota bosta za vedno zaznamovali naše spomine na to obdobje, ko smo vsi skupaj premagovali težave.

 

Še enkrat srčna hvala, da ste se odzvali našemu klicu na pomoč!

 

S prijaznimi pozdravi,
skupnost stanovalcev soseske Zeleni gozdiček Moste pri Komendi

 

Tagi