Res ste srčni učitelji. Vesela sem, da Jakob in Izabela hodita na OŠ Preserje pri Radomljah

Pismo hvaležne navdušene mame

Dragi Jakobovi učitelji in učiteljice,

pišem kar vsem hkrati, ker je tako najlažje in ker se pri nas vsi predmeti po malo prepletajo …

Do sedaj nismo bili veliko odzivni in vam sporočali, kako poteka naše delo, zato vem, da je že skrajni čas, da se malo oglasimo.

V naši družini smo super in nam učenje na daljavo ne povzroča težav. Vse pohvale za vaše dosedanje delo! Res občudujem, kako zanimive stvari ste pripravili za učence.

Jakob ima najraje naloge, ki jih izpolni preko spleta, da mu ni potrebno toliko pisati. Zelo ste razumni tudi pri zapisih v zvezek in reševanju v DZ. Danes se mu je malo ustavilo reševanje vaj za NPZ, ampak to lahko nadoknadi tudi čez vikend.

Iskrena hvala za dan dejavnosti z naslovom povezujemo se z družino. Jaz se že dolgo nisem imela tako lepo na materinski dan. Bil je zelo umirjen dan, delo ki ste ga naročili, odlično opravljeno. Pri kosilu je dišalo po palačinkah in gobovi juhi.

Tako se je do sedaj prepletalo učenje z vsakodnevnimi obveznostmi in igro.

Učiteljica Ana, če lahko prišepnem, kako dobra kosila jemo sedaj, ko imamo malo več časa za pripravo. Jakob je s sestrico Izabelo (2.r) že trikrat čisto sam pripravil kosilo. Moje najljubše je bilo »vegi burger«. Odličen pa je bil tudi  špinačni kipnik in seveda palačinke. Predvsem ste ga pri vaših urah spodbudili, da sedaj še rajši kuha. Tako ne mine dan, da ne bi  pomagal pri pripravi kosila.

Večerjo smo si prejšnji teden lahko spekli kar ob ognju.

Ko smo obkrožili Arboretum iz zunanje strani smo nabrali še nekaj rastlin za herbarij in našli nove skrite kotičke, kamor bodo lahko zahajali s prijatelji, ko bodo zopet lahko.

Učiteljica Mateja, matematika še nikoli ni bla tako super. Ker je vse na računalniku, zaključi hitro in lahko ustvari še kakšno matematično igrico za sestrico.

Seveda jih sestavi v angleškem jeziku. (Sprašujem se zakaj, mogoče misli, da tako mora biti. Hm? )

Tudi angleščina mu je všeč, čeprav ga tale present continuous malo heca. Ampak, ker ni treba radirati, ker ni tečne mami, ki bi težila, ko je kaj narobe, ne obupa. Računalnik je zelo prijazen, pokaže samo število pravilnih in napačnih odgovorov. In seveda še drugi in še tretji poskus, da bo čim več pravilnih odgovorov!

Tudi za geografijo nam poleg nalog še ostane čas. Trenutno jo nadgrajujmo z odkrivanjem novih zanimivih kotičkov v naši okolici peš ali s kolesom.

Zvečer sledi tekma, kdo hitreje najde več zastavic. Jakob še kar vodi. Midve z Izabelo bolj počasi bereva »plonkce« z zastavami.

Sprehod okoli Arboretuma nam je odprl nekaj novih obzorij. Spoznali smo, kako robotek »kosi« in melje grmovje, šteli starost dreves, ugotavljali, koliko časa so že drevesa v gozdu podrta. To je pravi raj za plezanje. Našli smo nahajališče gline.

Ko smo se približali golf igrišču, smo pobrali še zadnje žogice, ki so ležale ob ograji in v travi ob gozdu.

Logična posledica je bila, da je Jakob izdelal palico za golf in s pomočjo očija naredil še eno luknjo. Ko se malo otopli, nadaljujemo. Na srečo imamo dovolj velik vrt.

Moram priznati, da zgodovina res nikoli ni bilo moje močno področje, ampak mi sedaj počasi postaja kar zanimiva. Jakob jo obožuje, zato mu ni težko predelati snovi in za izgovor, kadar ne dovolim gledanja risank, vedno najde, da je videl napovednik za en zanimiv zgodovinski dokumentarec in si ga mora nujno pogledati. Temu pa težko oporekam. Še dobro, da je toliko kanalov v ponudbi. Na enem se zagotovo najde kaj dobrega.

Likovna umetnost nas je prevzela prav vse. Kar vsi se lotimo zanimivih nalog. Izabela vsak dan nariše najmanj 10 rož. Učiteljica Maja nam je poslala zanimiv program. Se že veselimo naslednjega izziva.

JAKOBOVA UMETNIJA

IN ŠE ENA IZMED MNOGIH IZABELINIH

Tudi športa ne zanemarjamo, ampak tukaj je pa bolj aktiven oči in razen sprehoda nimamo nobenih dokumentacij. So pa treningi kar naporni, zato sem jaz raje doma in delam za svojo službo. Tudi veter ni ovira za nas, evo današnji dokaz.

Inštrument pri glasbi je v nastajanju, kakšna bo končna oblika, se pa pustimo presenetiti. Trenutno se sestavlja, podira in spet sestavlja. Mogoče bo na koncu celo kaj preprostejšega od trenutnih idej. Jaz težko sledim, moški možgani to tehniko čisto drugače dojemajo.

Slovenščina ni ravno najljubši predmet vendar, kar se mora se naredi. Je pa veliko lažje, ker naša razredničarka Mateja prijazno spodbuja učence tudi preko vibra, kjer imajo že dalj časa svojo skupino. Mislim, da je ravno zaradi pozitivnega odnosa, ki ga ima z otroki v razredu, tudi ta predmet lahko zabaven.

Kljub vsej tehnologiji se je pred dvema dnevoma zgodilo, da sta si Jakob in Izabela začela dopisovati s prijateljema. Pisma si otroci prinesejo v poštne nabiralnike. To je trenutno zelo zabavno. No, še slovnico bodo morali malo izpiliti.

Velika zahvala tudi učitelju računalništva, Tomažu Pajniču. Ravno zaradi tega znanja so danes lahko otroci zelo samostojni v spletnih učilnicah. Že v drugem razredu so se naučili vseh klikov, kako priti do naloge. Uauuu!!! Vse pohvale.

Upam, da nisem koga izpustila. Res ste srčni učitelji. Vesela sem, da Jakob in Izabela hodita na OŠ Preserje pri Radomljah, kjer vseskozi čutim, da kader deluje skladno z Glasserjevo teorijo izbire – z dobrimi odnosi do znanja.

Vse lepo želim tudi vam v teh dneh, da bo delo čim manj stresno in boste imeli tudi vi čas za vaše družine.

Prijazen pozdrav,

Nataša Štebe

 

Tagi